Σερβία: Μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι - Εννέα νεκροί από πυρά 14χρονου μαθητή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σερβία: Μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι - Εννέα νεκροί από πυρά 14χρονου μαθητή
Ένας φρουρός ασφαλείας και οκτώ μαθητές έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον πέντε μαθητές τραυματίστηκαν όταν ένας έφηβος άνοιξε σήμερα το πρωί πυρ σε σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου, ανακοίνωσε η σερβική αστυνομία.

Τελευταία ενημέρωση 14.05

Ένας φρουρός ασφαλείας και οκτώ μαθητές έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον ακόμα πέντε μαθητές και μία δασκάλα τραυματίστηκαν όταν ένας έφηβος άνοιξε σήμερα το πρωί πυρ σε σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου, ανακοίνωσε η αστυνομία της Σερβίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης για την επίθεση χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του, ενώ αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

Ο Μίλαν Νεντέλτζκοβιτς, ο δήμαρχος της συνοικίας Βρατσάρ στο κεντρικό Βελιγράδι όπου βρίσκεται το σχολείο, είπε ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή μίας δασκάλας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει συλληφθεί ένας 14χρονος μαθητής. Αστυνομικοί και κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το δημοτικό σχολείο Vladislav RIbnikar στη συνοικία του κεντρικού Βελιγραδίου Βράτσαρ όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

«Είδα τον φρουρό ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε ότι (ο φερόμενος δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει στην τάξη πρόσφατα», πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς -ο πατέρας ενός εκ των παιδιών στο σχολείο Vladislav Ribnikar-, ο οποίος έσπευσε στο σχολείο μετά την επίθεση.

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι ένοπλες επιθέσεις είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο στα δυτικά Βαλκάνια υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές των ετών του '90.

Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς πολίτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ θα διαθέσει 1 δισ. ευρώ για την παραγωγή οβίδων

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι συνέλαβε επτά ουκρανούς πράκτορες στην Κριμαία

ΟΗΕ: 258 εκατ. άνθρωποι είχαν ανάγκη από επείγουσα επισιτιστική βοήθεια το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider