Ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Ιαπωνίας θα χάσει τον «τίτλο» του το 2027

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Ιαπωνίας θα χάσει τον «τίτλο» του το 2027
Μόλις τέσσερα χρόνια θα κρατήσει τον τίτλο του υψηλότερου ουρανοξύστη της Ιαπωνίας ο ύψους 330 μ. Azabudai Hills Mori JP Tower, ο οποίος δεσπόζει από σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας Τόκυο.

Μόλις τέσσερα χρόνια θα κρατήσει τον τίτλο του υψηλότερου ουρανοξύστη της Ιαπωνίας ο ύψους 330 μέτρων Azabudai Hills Mori JP Tower, ο οποίος δεσπόζει από σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας Τόκυο.

Το κτίριο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα, από την εταιρία Mori Building Co. Ltd, αναμένεται να ανοίξει επισήμως τις πύλες του το φθινόπωρο, ενώ κατέρριψε κατά 30 μέτρα το ρεκόρ που κατείχε ο ουρανοξύστης Abeno Harukas στην Οσάκα.

Ο Azabudai Hills Mori JP Tower έχει 64 ορόφους και πέντε υπόγεια επίπεδα, ενώ στους τελευταίους ορόφους έχουν κατασκευαστεί πολυτελείς κατοικίες. Ακόμα, ο νέος ουρανοξύστης θα στεγάσει τη Βρετανική Σχολή του Τόκιο, ένα ιατρικό ίδρυμα υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Κέιο, γραφεία εταιριών, καταστήματα και εστιατόρια.

Ωστόσο, το ρεκόρ του ουρανοξύστη αναμένεται να καταρριφθεί το 2027, όταν υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί η ανέγερση του ουρανοξύστη που κατασκευάζει η εταιρία Mitsubishi Estate Co. Ltd. κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Τόκιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο Γουόρεν Μπάφετ δεν θα γίνει ποτέ ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κέρδισαν 852 δισ. δολάρια στο 1ο εξάμηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider