Meteo για φωτιά στη Φυλή: Δύσκολες οι συνθήκες τις επόμενες ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meteo για φωτιά στη Φυλή: Δύσκολες οι συνθήκες τις επόμενες ώρες
Δυσμενείς μέχρι και το βράδυ θα παραμείνουν οι συνθήκες στη Φυλή, όπου μαίνεται φωτιά, όπως προειδοποιεί το Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Δυσμενείς μέχρι και το βράδυ θα παραμείνουν οι συνθήκες στη Φυλή, όπου μαίνεται φωτιά, όπως προειδοποιεί το Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με μέσες εντάσεις στα 5 - 6 μποφόρ και ριπές που ξεπερνούν τα 60 km/h.

Από την ανάλυση των πιο πρόσφατα διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ, προκύπτει ότι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή εκδήλωσης και εξάπλωσης της φωτιάς θα παραμείνουν δυσμενείς έως και το βράδυ (21:00), παρουσιάζοντας μικρή βελτίωση μέσα στη νύχτα και εκ νέου επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες (03:00) της Τετάρτης 23.08.2023.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων φαίνεται να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που θα δυσχαιράνει τον έλεγχο της φωτιάς κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών.

110.000 τετρ. χλμ καλύπτει ο καπνός από τις πυρκαγιές

Σε εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11 που επεξεργάστηκε το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτυπώνεται η δριμύτητα και η έκταση των δασικών πυρκαγιών που είναι ενεργές στη χώρα μας, με τον πυκνό καπνό να έχει καλύψει τον ουρανό αρκετών περιοχών της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, καθώς και από την πυρκαγιά πάνω από τη Βοιωτία.

Ο καπνός από την πυρκαγιά στην περιοχή του Έβρου έφτασε περίπου 950 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά, καλύπτοντας έκταση ίση με περίπου 110.000 τετ. χλμ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στον Έβρο -Βρέθηκαν απανθρακωμένες σοροί στο δάσος της Δαδιάς

Σε ένα μέτωπο πλέον η πυρκαγιά στην Εύβοια, πέφτουν οι ισχυροί άνεμοι

Αρτοποιός: Το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης το πιο σοβαρό - Η εξέλιξη των πυρκαγιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider