Φιλιππίνες: Σεισμός 7,6 βαθμών στο νησί Μιντανάο - Τρομακτικά βίντεο από τον σεισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φιλιππίνες: Σεισμός 7,6 βαθμών στο νησί Μιντανάο - Τρομακτικά βίντεο από τον σεισμό
Άρση της προειδοποίησης για «καταστροφικό τσουνάμι». Περί τις 45.000 άτομα έλαβαν εντολή να μετακινηθούν προς υψηλότερα σημεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:17

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών συγκλόνισε σήμερα το νησί Μιντανάο, στις νοτιοανατολικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν αναφερθεί επί του παρόντος τραυματισμοί.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 32 χλμ. και σημειώθηκε στις 22.37 τοπική ώρα (16.37 ώρα Ελλάδας), σε απόσταση σχεδόν 21 χλμ. βορειοανατολικά της Χινατουάν, ανακοίνωσε το USGS.

Δεν υπάρχει πλέον απειλή για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,6 βαθμών που έπληξε το νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε το Σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ.

"Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, η απειλή για τσουνάμι από τον σεισμό αυτό έχει πλέον περάσει", δήλωσε.

"Μικρές διακυμάνσεις της στάθμης της θάλασσας μπορεί να σημειωθούν σε ορισμένες παράκτιες περιοχές".

Ορισμένες περιοχές των Φιλιππίνων και οι ακτές της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας περίμεναν νωρίτερα ότι θα πληγούν από τσουνάμι, τα κύματα του οποίου θα είχαν ύψος ενός μέτρου ή και περισσότερο.

Το Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ ανέφερε νωρίτερα ότι μπορεί να υπάρξουν κύματα έως και 3 μέτρα πάνω από το επίπεδο της παλίρροιας κατά μήκος ορισμένων ακτών των Φιλιππίνων. Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδειχναν πολλούς κατοίκους και ουρές οχημάτων να κινούνται προς υψηλότερα σημεία. Συνολικά, 45.000 άτομα έλαβαν εντολή για να μετακινηθούν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK ανέφερε ότι κύματα τσουνάμι έως και ενός μέτρου αναμένεται να φτάσουν στη νοτιοδυτική ακτή της Ιαπωνίας.

Ισχυροί μετασεισμοί

Μετασεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών συγκλόνισε σήμερα τις νότιες Φιλιππίνες, λίγο μετά έναν πρώτο ισχυρό σεισμό που προκάλεσε συναγερμό για τσουνάμι, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Αρκετοί μετασεισμοί σημειώθηκαν στο νησί Μιντανάο μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών που σημειώθηκε στις 22.37 τοπική ώρα (16.37 ώρα Ελλάδας).

Οι σεισμοί είναι συνηθισμένοι στις Φιλιππίνες, οι οποίες βρίσκονται στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», μια ζώνη ηφαιστείων γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, που είναι επιρρεπής σε σεισμική δραστηριότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider