Εξόφληση βασικής και αναδιανεμητικής σε λίγες μέρες

Ιωάννης Περουλάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξόφληση βασικής και αναδιανεμητικής σε λίγες μέρες
Προχωρούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και οι δοκιμαστικές πληρωμές για να εκταμιευτούν τα χρήματα στους παραγωγούς πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε πρόσφατα για σύντομες διορθώσεις, ενώ προχωρούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και οι δοκιμαστικές πληρωμές για να εκταμιευτούν τα χρήματα στους παραγωγούς πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Πάντως σε αυτή την πληρωμή δεν μιλάμε για εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης γιατί υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που μένει να διευκρινιστούν και να δούμε πότε τελικά θα πληρωθούν ενώ η πληρωμή των οικολογικών σχημάτων μετατίθεται όπως είναι ξεκάθαρο για την άνοιξη του 2024. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωση του έχει ενημερώσει τους γεωργούς και κτηνοτρόφους πως η επεξεργασία των οικολογικών σχημάτων θα μπορεί να γίνεται και μετά την εξόφληση (;) της βασικής ενίσχυσης, από αρχές τους 2024.

Επίσης, φαίνεται πως υπάρχει αβεβαιότητα για την πληρωμή 28 εκατ. ευρώ που αφορά το πριμ γεωργών νεαρής ηλικίας.

Οι αγρότες έκαναν διορθώσεις για το monitoring, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να δηλώνει ότι μπορούν να γίνουν και μετά την 15η Δεκεμβρίου. Ωστόσο το monitoring έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και αυτά σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατο να λυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να ολοκληρωθούν ομαλά οι πληρωμές.

Εάν υπάρξουν εμπόδια, οι πληρωμές μπορεί να καθυστερήσουν και μετά τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider