Μπορέλ: Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπορέλ: Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη
Το Ισραήλ δεν μπορεί να οικοδομήσει την ειρήνη «μόνο με στρατιωτικά μέσα», τόνισε επίσης ο Μπορέλ, επιμένοντας στη λύση των δύο κρατών.

Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αυτή τη στιγμή πολιορκείται από το Ισραήλ που διεξάγει πόλεμο εναντίον της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, «δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής τις διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ.

«Από τώρα και στο εξής δεν θα μιλάω για ειρηνευτική διαδικασία, αλλά για μια διαδικασία για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Το Ισραήλ δεν μπορεί να οικοδομήσει την ειρήνη «μόνο με στρατιωτικά μέσα», τόνισε επίσης ο Μπορέλ, επιμένοντας στη λύση των δύο κρατών.

«Ποιές είναι οι άλλες λύσεις τις οποίες σκέπτονται;», είπε ο Μπορέλ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Να κάνουν όλους τους Παλαιστινίους να φύγουν; Να τους σκοτώσουν;», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διπλάσιες οι συντάξεις του Δημοσίου σε σύγκριση με του ιδιωτικού τομέα - Στα 1.504 ευρώ το μέσο ποσό τον Νοέμβριο

Σχέδιο Επιβίωσης - 9 προτάσεις για την επόμενη μέρα του Πρωτογενούς τομέα

Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως στην αναθεώρηση – Σκληρές προθεσμίες για τα έργα και τα ορόσημα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider