Σπανάκης: Ρεκόρ καθαρισμών οικοπέδων από τους δήμους – Καταλογισμοί εξόδων για τους ιδιοκτήτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπανάκης: Ρεκόρ καθαρισμών οικοπέδων από τους δήμους – Καταλογισμοί εξόδων για τους ιδιοκτήτες
«H προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου και οι δήμοι έχουν προβεί και πιο πριν στις στους καθαρισμούς, αλλά το ζητούμενο είναι να προχωρήσει η διαδικασία και με τους ιδιοκτήτες που έχουν λάβει επιστολές», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης

«H προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου και οι δήμοι έχουν προβεί και πιο πριν στις στους καθαρισμούς, αλλά το ζητούμενο είναι να προχωρήσει η διαδικασία και με τους ιδιοκτήτες που έχουν λάβει επιστολές», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης αναφερόμενος στα ακαθάριστα οικόπεδα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι προθεσμίες αφορούν την πρόληψη το συντομότερο δυνατό αφού το ακαθάριστο οικόπεδο δεν προέκυψε το τελευταίο πεντάμηνο αλλά είναι περιπτώσεις ετών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «ο Δήμοι αυτή τη στιγμή έχουν κάνει μια υπερπροσπάθεια, να δούμε λοιπόν τώρα και τι πρέπει να κάνουμε εμείς, γιατί όταν γίνεται κάτι κακό πάντα φταίνε οι δήμοι» προσθέτοντας: «Οι δήμοι έχουν προχωρήσει σε ρεκόρ καθαρισμών οικοπέδων ενώ θα υπάρξουν καταλογισμοί εξόδων για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, εκεί όπου οι δήμοι έχουν καθαρίσει».

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ψαρών για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, όπου δίνει το παρών ο υφυπουργός,, ο κ. Σπανάκης θα έχει σύσκεψη με την τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αργά χτες το βράδυ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ύδρας, όπου «επίσης αυξάνονται οι ανάγκες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αναγκάζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κάνουν την τριπλάσια ως πενταπλάσια δουλειά», όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

«Γίνεται μια υπερπροσπάθεια και όλοι οι Δήμοι έχουν προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα σε συνεργασία και με την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία και με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας» είπε ο υφυπουργός και παράλληλα ευχαρίστησε και τις εθελοντικές ομάδες. «’Ολο το εικοσιτετράωρο βρίσκονται στο βουνό, για παράδειγμα στον Υμηττό. Έχουμε πάρα πολλές εθελοντικές οργανώσεις στο Βύρωνα, στην Αργυρούπολη, στη Γλυφάδα».

Σε συντονισμό από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής υπάρχει συνεργασία ώστε ό, τι ελλείψεις υπάρχουν στον ένα Δήμο να καλύπτει ο άλλος Δήμος, είπε ο κ. Σπανάκης και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι περιοδείες.

Έχουμε να επισκεφτούμε και πολλούς Δήμους της Θεσσαλίας, να δούμε και ζητήματα που απασχολούν και τη Θεσσαλία αλλά και άλλων περιοχών, ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Σημαντική πρόοδος στο έργο σύνδεσης της Λευκάδας με το τμήμα Άκτιο – Δυτικός Άξονας

Σκέρτσος: Η Ελλάδα είναι η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ - Λάθος της Ισπανίας η μείωση του ΦΠΑ

Αγρότες: Αλλαγές και παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider