Μηνυτήρια αναφορά Χαρδαλιά για το κύκλωμα εκβιαστών: «Το απόστημα θα σπάσει»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηνυτήρια αναφορά Χαρδαλιά για το κύκλωμα εκβιαστών: «Το απόστημα θα σπάσει»
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, την ανακοίνωση, αλλά και τις δηλώσεις εκπροσώπων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την ανάμειξη εργαζομένων στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αθήνα.

Με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής ζητά να προσκομιστούν τα όποια στοιχεία έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του Συλλόγου, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, να αξιοποιηθεί οποιαδήποτε περαιτέρω χρήσιμη πληροφορία και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Επιπροσθέτως, ο κ. Χαρδαλιάς ζητά να διερευνηθούν οι λόγοι που παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, όπως δηλώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές στα ζευγάρια των ελεγκτών και στις περιοχές ευθύνης τους, για όλη την περίοδο 2019 – 2023.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής ζητά να διερευνηθούν και οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων για τυχόν παράνομες τοποθετήσεις υπαλλήλων σε γραφεία πολιτικών προσώπων.

Μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς και τη συνάντησή του με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αδειλίνη, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Θέλουμε τη διερεύνηση σε βάθος όλου αυτού του συστήματος που λειτουργούσε. Η νέα περιφερειακή αρχή και εγώ προσωπικά έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, το απόστημα θα σπάσει, και αυτό που ζητάμε από την δικαιοσύνη είναι να παρέμβει όσο πιο βαθιά γίνεται. Είμαι εδώ, για να δώσω ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες». Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι έχει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι οι σαρωτικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στοχεύουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, αλλά και στην προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων «των έντιμων ανθρώπων, που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν πρόκειται να κάνω καμιά έκπτωση σε οποιονδήποτε και σε οτιδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να είναι πριν από εμάς για εμάς. Θα πρέπει να μάθουν όλοι να σέβονται και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Και αυτό ας γίνει αντιληπτό σε όλους. Θέλω να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και να μπορώ να κοιτάζω στο τέλος της θητείας μου τους πολίτες στα μάτια και να ξέρουν ότι υπήρξα χρήσιμος, και το βασικότερο, ότι έκανα τη δουλειά μου με αξιοπρέπεια», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανασφάλιστα οχήματα: Η νέα διαδικασία ηλεκτρονικού ελέγχου και εντοπισμού 

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του ΔΗΣΥ Α. Δημητρίου

Απόστολος Λύτρας: Παραμένει στη φυλακή - «Όχι» στο αίτημα για βραχιολάκι

gazzetta
gazzetta reader insider insider