Έφυγε από τη ζωή ο Αρθούρος Ζερβός - Πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ και πρωτεργάτης των ΑΠΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφυγε από τη ζωή ο Αρθούρος Ζερβός - Πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ και πρωτεργάτης των ΑΠΕ
Απεβίωσε αργά χθες το βράδυ, ο καθηγητής του ΕΜΠ, Αρθούρος Ζερβός εκ των πρωτεργατών παγκοσμίως για την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ ο Αρθούρος Ζερβός. Ο εκλιπών ήταν καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με περισσότερα από 40 χρόνια σημαντικής διεθνούς εμπειρίας στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τόσο από την επιστημονική, ερευνητική και τεχνολογική πλευρά τους, όσο και σε σχέση με την χάραξη πολιτικών για την ανάπτυξη του τομέα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είχε ηγηθεί των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών οργανισμών για τις ΑΠΕ και έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κυβερνήσεις, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε άλλους οργανισμούς ενώ από το 2013 ήταν πρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις ΑΠΕ (REN21).

Ο Αρθούρος Ζερβός είχε διατελέσει, επίσης, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αιολική Ενέργεια (EWEA) από το 2001 έως το 2013, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ΑΠΕ (EREC) από το 2000 έως το 2012 και πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) από το 2005 έως το 2010.

Σημειώνεται ότι από το 2009 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ και Πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Είχε δημοσιεύσει πάνω από 80 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Επίσης είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση 50 περίπου διεθνών συνεδρίων, από τα οποία στα 11 ως Πρόεδρος, στα 2 ως Αντιπρόεδρος και στα 6 ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής. Έχει επίσης συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε 45 επιπλέον διεθνή συνέδρια.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) αναφέρει:

"Αποχαιρετούμε τον Αρθούρο Ζερβό

Με μεγάλη λύπη και συγκίνηση, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ αποχαιρετά τον Αρθούρο Ζερβό.

Έφυγε αργά χθες το βράδυ, αγωνιζόμενος έως την τελευταία στιγμή. Η απώλειά του είναι δυσβάσταχτη για όλους τους φίλους και συνεργάτες του.

Καθηγητής στο ΕΜΠ, ιδρυτικό μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ, Πρόεδρος της European Wind Energy Association EWEA, Πρόεδρος στο REN21, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ και -πάνω από όλα- ένας πρωτοπόρος επιστήμονας που αγάπησε και πρόσφερε στην αιολική ενέργεια και σε όλους εμάς.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider