Χάλκινος ο Κουρουγκλίεφ στην πάλη και 8ο μετάλλιο για Ελλάδα στο Παρίσι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάλκινος ο Κουρουγκλίεφ στην πάλη και 8ο μετάλλιο για Ελλάδα στο Παρίσι
Με νίκη θρίλερ κόντρα στον Μάιλς Ναζέμ Αμίν, που εκπροσώπησε το Σαν Μαρίνο, ο Κουρουγκλίεφ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ πήρε το χάλκιινο μετάλλιο στα 86 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης νικώντας τον παλαιστή από το Σαν Μαρίνο στα σημεία με 5-4. Αυτό είναι το 8ο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με νίκη θρίλερ κόντρα στον Μάιλς Ναζέμ Αμίν, που εκπροσώπησε το Σαν Μαρίνο, ο Κουρουγκλίεφ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο Κουρουγκλίεφ άρχισε ιδανικά τον αγώνα παίρνοντας αρχικά προβάδισμα με 2-0 και στη συνέχεια με 4-0. Στη συνέχεια ο Μάιλς Ναζέμ Αμίνε, ο οποίος εκπροσώπησε το Σαν Μαρίνο, έκανε την αντεπίθεσή του και έφερε το ματς στα ίσια με 4-4. Όμως η τελευταία φάση ελέγθηκε στο VAR, ο Κουρουγκλίεφ πήρε έναν επιπλέον πόντο και επικράτησε με 5-4 έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Η Ελλάδα έφτασε τα 8 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και πέτυχε την 4η καλύτερη επίδοσή της συνολικά. Μάλιστα, ο Κουρουγκλίεφ έφερε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την ελληνική πάλη μετά από 20 χρόνια -από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το αγώνισμα των Ολυμπιονικών έφερε για 12η φορά στην Ελλάδα ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider