Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Ξεκινούν οι αιτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Ξεκινούν οι αιτήσεις
Η ένταξη στο ΚΟΤ εξασφαλίζει χαμηλότερη τιμή ρεύματος κατά 4,5-7,5 σεντς ανά κιλοβατώρα (ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου).

Ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ρεύματος όπως αναμενόμασταν μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και αφορά στις καταναλώσεις για το επόμενο δωδεκάμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι η διορία υποβολής έχει οριστεί στους δύο μήνες από τη λήξη της οριζόμενης από τις κείμενες διατάξεις ή της παραταθείσας με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Διαβάστε ακόμα: Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Έως 2 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής

Με την παρέλευση της εν λόγω διορίας, όσοι ωφελούμενοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση θα απενταχθούν αυτόματα, κάτι που σημαίνει πως θα ξεκινήσουν να τιμολογούνται με τις υψηλότερες χρεώσεις που ισχύουν για τους υπόλοιπους οικιακούς καταναλωτές.

Το ΚΟΤ είναι χαμηλότερο κατά 4,5-7,5 σεντς ανά κιλοβατώρα (ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου) σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο του εκάστοτε παρόχου, εξασφαλίζει δηλαδή σημαντική έκπτωση για τους δικαιούχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider