Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων - Η Ελλάδα επιστρέφει με 8 μετάλλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων - Η Ελλάδα επιστρέφει με 8 μετάλλια
Η λίστα με τις χώρες και τα μετάλλια που κέρδισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ανά κατηγορία και οι νίκες της ελληνικής αποστολήςστο Παρίσι.

Γοήτευσαν τα πλήθη οι ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, κατακτώντας τελευταία στιγμή την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, χάρη στο χρυσό της ομάδας μπάσκετ, μετά τη νίκη επί της Γαλλίας στον τελικό.

Η Ελλάδα με τη σειρά της βρέθηκε στην 51η θέση, με τα 8 δικά της μετάλλια, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Η Ελλάδα κατέκτησε ένα χρυσό, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα μετάλλια.

Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες «φαβορί» και τα μετάλλια που κέρδισαν ανά κατηγορία:

Τα μετάλλια της Ελλάδας

Η ελληνική αποστολή κατάφερε να επιστρέψει με 8 μετάλλια στις αποσκευές τους. Οι αθλητές ολοκλήρωσαν εκπροσώπηση της χώρας στο Παρίσι με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, η οποία έφυγε με το κεφάλι ψηλά κατακτώντας την 5η θέση νικώντας την Ισπανία με 15-13. Συνολικά η χώρα μας κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα.

Μίλτος Τέντογλου - Χρυσό στο μήκος

«Χρυσός» αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου με το εντυπωσιακό άλμα του στα 8.48 στο μήκος. Ο 26χρονος - δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης - είναι ο μοναδικός αθλητής μετά τον Καρλ Λιούις που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο και μόλις ο 11ος άλτης όλων των εποχών με δύο και περισσότερα μετάλλια στην κατοχή του, σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απόστολος Χρήστου - Ασημένιο στο ύπτιο στην κολύμβηση

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου στα 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση με χρόνο-ρεκόρ για την Ελλάδα στα 1:54:82. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, καθώς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στην κολύμβηση από το 1896.

Λευτέρης Πετρούνιας - Χάλκινο στην ενόργανη στους κρίκους

Για άλλη μια φόρα ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε περήφανη τη χώρα, ανεβαίνοντας το τρίτο σκαλί του βάθρου όπως και στο Τόκιο, με βαθμολογία 15.100, ενώ κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος αθλητής της ενόργανης ανδρών με τρία μετάλλια σε ένα από τα έξι αγωνίσματα.

Εμμανουήλ Καραλής - Χάλκινο στο επί κοντώ στον Στίβο

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.90μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Ο 24χρονος πέρασε με την πρώτη και με άνεση τα 5.50μ., 5.70μ., 5.80μ., 5.85μ., 5.90μ. Δοκίμασε στα 5.95μ, αλλά οι αντίπαλοί του απέτυχαν, κι έτσι ο «Μανόλο» εξασφάλισε την τρίτη θέση.

Θεόδωρος Τσελίδης - Χάλκινο στο τζούντο (90 κιλά)

Ο 28χρονος Θοδωρής Τσελίδης πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στην κατηγορία των 90 κιλών και έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, τρίτου στην ιστορία της χώρας μας στο τζούντο από την εποχή του σπουδαίου Ηλία Ηλιάδη.

Νταουρέν Κουρουγκλίεφ - Χάλκινο στην ελεύθερη πάλη

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ κατέκτησε στο χάλκινο μετάλλιο νίκησε με σκορ 5-4 τον Άμινε Μίλες. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας, με έναν εξαιρετικό αγώνα κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του, από το Σαν Μαρίνο στον ημιτελικό των 86 κιλών ελευθέρας πάλης ανδρών, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο άθλημα, μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Παπακωνσταντίνου / Γκαϊδατζής - Χάλκινο στην κωπηλασία (διπλο σκιφ ελαφρών βαρών)

Με ένα χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών πανηγύρισαν την πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής. Μάλιστα, οι δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες διεκδίκησαν ως το τέλος τη δεύτερη θέση στο βάθρο, την οποία έχασαν για εκατοστά του δευτερολέπτου.

Φίτσιου / Κοντού - Χάλκινο στην κωπηλασία (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών)

Μια φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου στον τελικό διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, κάνοντας μια επική αντεπίθεση στα τελευταία 500 μέτρα που τους χάρισε το χάλκινο μετάλλιο, με χρόνο 6:49:28.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σγουρός: Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Bloomberg: Η μισή Ελλάδα σε κόκκινο συναγερμό για πυρκαγιά

Εθνική Ασφαλιστική: Ειδική γραμμή επικοινωνίας για τους πυρόπληκτους ασφαλισμένους

gazzetta
gazzetta reader insider insider