Ταϊλάνδη: Τους 22 έφτασαν οι νεκροί από τις ξαφνικές πλημμύρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταϊλάνδη: Τους 22 έφτασαν οι νεκροί από τις ξαφνικές πλημμύρες
Άλλα 19 άτομα τραυματίστηκαν ενώ 30.000 νοικοκυριά έχουν πληγεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις.

Συνολικά 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 19 τραυματιστεί ενώ 30.000 νοικοκυριά έχουν πληγεί στην Ταϊλάνδη από ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις κατά την φετινή περίοδο των μουσώνων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, προειδοποιώντας ορισμένες επαρχίες ότι υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος για πλημμύρες.

Ένα ζευγάρι Ρώσων και 9 οικονομικοί μετανάστες από τη γειτονική Μιανμάρ βρίσκονται ανάμεσα στους 13 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στο νησί Πουκέτ, στη νότια Ταϊλάνδη, διευκρίνισαν αξιωματούχοι, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις σε γύρω στις 12 επαρχίες την περασμένη εβδομάδα.

Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιναουάτρα διένειμε τρόφιμα σε κατοίκους στη διάρκεια επισκέψεων που έκανε στα σπίτια τους το σαββατοκύριακο στη βόρεια περιοχή Ναν.

Διασώστες αγωνίζονται εξάλλου να βγάλουν τρεις εργάτες από τα συντρίμμια σήραγγας που κατέρρευσε σε έργο κατασκευής σιδηροδρόμων ανάμεσα στην Ταϊλάνδη και την Κίνα, στην βορειοανατολική επαρχία Νακχόν Ρατσασίμα, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Σοβαρές πλημμύρες εξακολουθούν να πλήττουν πέντε βόρειες επαρχίες της χώρας, όπως η Τσιάνγκ Ράι, η Σουχοτάι και η Πράε, ενώ σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Τσάο Πράγια, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, εκτιμάται ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος ανόδου της στάθμης των υδάτων του, αν και προς το παρόν αυτή παραμένει σε επίπεδα που κρίνονται διαχειρίσιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βραζιλία: Αυστηροποιεί τα μέτρα εισόδου στη χώρα για μετανάστες με προορισμό τις ΗΠΑ

Γαλλία: Παρατείνεται η κράτηση του επικεφαλής του Telegram Ντούροφ

Γάζα: Τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι νεκροί σε αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider