Μπάιντεν: «Ελεεινή» η επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία - «Σηκώνονται» πολωνικά αεροσκάφη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: «Ελεεινή» η επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία - «Σηκώνονται» πολωνικά αεροσκάφη
Τζο Μπάιντεν / Πηγή Φωτογραφίας: AP
Εκτυλίχθηκε «άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία».

Συναγερμός έχει σημάνει στα πολωνοουκρανικά σύνορα εν μέσω των νέων φονικών επιδρομών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, με το ΝΑΤΟ να ενεργοποιείται. Πολωνικά και συμμαχικά στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες, για να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της χώρας της κεντρικής Ευρώπης, ανακοίνωσε η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

Εκτυλίχθηκε «άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία», εξαιτίας της «παρατηρηθείσας δραστηριότητας της αεροπορίας μακρού βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας», η οποία εξαπολύει πλήγματα εναντίον στόχων στην Ουκρανία, τονίζεται στο X. «Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολωνικού εναέριου χώρου έχουν ξεκινήσει και η Επιχειρησιακή Διοίκηση της παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεχή βάση» επισημαίνεται.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε «με τον πλέον έντονο τρόπο» τον «ελεεινό» βομβαρδισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στην πόλη Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας χθες, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 51 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 271, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Κιέβου.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί τραγική υπενθύμιση των συνεχιζόμενων και εξοργιστικών προσπαθειών του (προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν να τσακίσει τη θέληση ενός ελεύθερου λαού», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει» να υποστηρίζει την Ουκρανία, παρέχοντάς της ιδίως «συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και δυνατότητες που χρειάζεται» για την άμυνά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 30 νεκροί στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Όμιλος Σαράντη: Αμετάβλητο το guidance για το 2024 – Οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι ευκαιρίες εξαγορών

Εξοικονομώ: Ξεχωριστό κονδύλι για Θεσσαλία - Τα νέα προγράμματα από φθινόπωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider