Αγγελούδης: Κυκλοφοριακό, καθαριότητα και αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων οι προτεραιότητες του δήμου Θεσσαλονίκης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγγελούδης: Κυκλοφοριακό, καθαριότητα και αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων οι προτεραιότητες του δήμου Θεσσαλονίκης
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι έρχονται ακόμα πιο βαριά πρόστιμα για τα ογκώδη απορρίμματα.

Πρώτη προτεραιότητα το κυκλοφοριακό -με ψηλά επίσης στην ατζέντα της ιεράρχησης την καθαριότητα αλλά και τη σχολική στέγη- έθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Επανέλαβε ότι έρχονται ακόμα πιο βαριά πρόστιμα για τα ογκώδη απορρίμματα, ενώ αναμένει, όπως είπε, τις επόμενες 15 ημέρες απάντηση για ένα ποσό περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ζητήσει για την αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων. «Δεν φεύγουν αυτόματα ούτε με αεροδιακομιδή. Αναμένω τις επόμενες 15 ημέρες την απάντηση για ένα ποσό γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ που έχω ζητήσει για την αντικατάσταση των (λυόμενων) σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα περιμένει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ώστε να προχωρήσει μετά σε ανακοινώσεις για το πώς θα γίνει η διαδικασία αντικατάστασης, αν θα γίνει με την ενίσχυση κρατικών κονδυλίων ή αν θα προχωρήσει σε άλλες λύσεις που έχει.

«Το ότι βρήκα 25 εκατομμύρια “άνοιγμα” και πρόβλημα στα οικονομικά, είναι γεγονός ότι με δυσκολεύει να κάνω τα απολύτως απαραίτητα. Αλλά η δουλειά μου είναι αυτή, αναμετριέμαι με αυτό το προσωπικό στοίχημα ότι ο δήμος δεν είναι πολιτική, είναι δουλειά» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα είναι πολλά και επέλεξε να ανοίξει όλα τα μέτωπα. «Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Δεν δημιουργήσαμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Βρήκαμε ασυντήρητα και ακατάλληλα σχολεία. Ούτε το πρόβλημα του κυκλοφοριακού, ούτε της φορτοεκφόρτωσης, δεν δημιουργήσαμε το πρόβλημα του δημόσιου χώρου», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τα ογκώδη απορρίμματα επισήμανε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το πρόστιμο θα γίνει 3.000 ευρώ, τονίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. «Δεν θέλω να με ψηφίζουν αν αυτό είναι το αντίτιμο, δηλαδή μια βρώμικη πόλη. Θα υπάρχουν πρόστιμα για αυτούς που παραβιάζουν τον κανονισμό. Και στις “μουτζούρες” το πρόστιμο θα είναι με τριψήφιο νούμερο», είπε ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι δεν μιλάει για τα γκράφιτι. «Την καθαριότητα επειδή την αποκαταστήσαμε στο 70%, έχει περάσει δεύτερο θέμα στην ιεράρχηση. Όσον αφορά την αποκομιδή, δεν υπάρχει κάδος που να μην φεύγει στην ώρα του ή να είναι ξέχειλος. Ένα 30% προβλημάτων στην καθαριότητα έχει να κάνει με την ασυνειδησία κάποιων συμπολιτών μας», σχολίασε.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις που προανήγγειλαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα στην περίπτωση ιδιωτικοποίησης τμήματος αυτής, τόνισε ότι δεν θα ματαιώσει τίποτα «γιατί δεν υπάρχει ιδιωτικοποίηση» και διευκρίνισε πως πρόκειται για μίσθωση μηχανημάτων.

Για τα τραπεζοκαθίσματα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι ισχύει «η εφαρμογή της κανονιστικής διάταξης» τονίζοντας ότι ο δήμος έκανε νέα κανονιστική, «τα βασικά μέρη που ήταν απροσπέλαστος ο δημόσιος χώρος έχουν ανοίξει και οι καταστηματάρχες μας τη συμφωνία που κάναμε την κρατούν στο μέγιστο βαθμό».

Ο κ. Αγγελούδης σημείωσε ακόμη ότι θα υλοποιήσει ό,τι βρήκε από τις προηγούμενες διοικήσεις με τη μεγαλύτερη ταχύτητα, αναφέρθηκε στην«συμφωνία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Απόστολο Τζιτζικώστα που έχει χρηματοδοτήσει τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις, το ντεκ της παραλίας, την πλατεία Δημοκρατίας, την πλατεία Διοικητηρίου και την Αγία Σοφίας» και κατέληξε ότι στόχος του είναι να ολοκληρώσει αυτή τη θητεία με την ανάπλαση σε όλες τις εμβληματικές πλατείες γύρω από το κέντρο και «σε κάθε Κοινότητα να έχουμε κάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης σε υφιστάμενες πλατείες και με εργολαβία των 10 δρόμων ανά κοινότητα να έχουμε παρέμβει σε όλους τους δρόμους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider