Κεφαλογιάννης: Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80ή επέτειο από την εκτέλεση των 15 Σακτουριανών Εθνομαρτύρων από τους Ναζί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεφαλογιάννης: Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80ή επέτειο από την εκτέλεση των 15 Σακτουριανών Εθνομαρτύρων από τους Ναζί
Τα μηνύματα από τη θυσία τους είναι διαχρονικά και χρέος μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, αναφέρει ο υφυπ. Άμυνας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80ή επέτειο από την εκτέλεση των 15 Σακτουριανών Εθνομαρτύρων στην Αγυιά Χανίων, στις 16 Σεπτεμβρίου 1944, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που πραγματοποιήθηκαν στα Σακτούρια Ρεθύμνου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων, ενώ ακολούθησε προσκλητήριο ηρώων.

«Βρισκόμαστε στα Σακτούρια Ρεθύμνου για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 15 Σακτουριανούς Εθνομάρτυρες που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής πριν από 80 χρόνια», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Τα μηνύματα από τη θυσία τους είναι διαχρονικά και χρέος μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη», πρόσθεσε.

«Σήμερα, αντλώντας έμπνευση από τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα, θωρακίζουμε τα ιδανικά της ειρήνης και της ελευθερίας, ενισχύουμε τις αμυντικές μας δυνατότητες υλοποιώντας ένα τολμηρό πλέγμα μεταρρυθμίσεων και αναβαθμίζουμε διαρκώς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που προασπίζουν με αυταπάρνηση τα δίκαια του ελληνικού Έθνους και την εδαφική μας ακεραιότητα σε στεριά, θάλασσα και αέρα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider