Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Ο Στέλιος Αγγελούδης, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο έγινε δεκτός σήμερα, στο Φανάρι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Η συνάντηση των δύο ανδρών διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι ήταν τιμή του να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και επισημαίνοντας τον εξέχοντα ρόλο του Πατριαρχείου για την Ορθοδοξία.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να συναντηθώ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, σήμερα, στο Φανάρι. Στη συζήτησή μας που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα αναφέρθηκα στις στενές, αδιάρρηκτες και διαχρονικές σχέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης, επισημαίνοντας την κορυφαία θέση του Πατριαρχείου ως Κέντρου της Ορθοδοξίας».

Ο κ. Αγγελούδης αναφέρει ότι « το Οικουμενικό Πατριαρχείο σημαίνει πράγματι αγάπη, ανοχή, αλληλεγγύη, πίστη, ελπίδα και ανάδειξη της μακραίωνης πορείας της Ορθοδοξίας, για αυτό και οφείλουμε άπαντες τον προσήκοντα σεβασμό απέναντι στον Θεσμό και στο πρόσωπο του Παναγιωτάτου. Κάθε επίσκεψη στον Οικουμενικό Θρόνο υπενθυμίζει το χρέος μας να συμβάλουμε όλοι, ώστε να συνεχιστεί το έργο που επιτελείται εδώ, με παγκόσμια ακτινοβολία», καταλήγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αύριο, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Αγγελούδης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, Ekrem İmamoğlu, στο δημαρχείο της Πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider