Λίβανος: Στους 12 οι νεκροί από τις εκρήξεις βομβητών, 2.800 οι τραυματίες - Καταδικάζει η ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λίβανος: Στους 12 οι νεκροί από τις εκρήξεις βομβητών, 2.800 οι τραυματίες - Καταδικάζει η ΕΕ
Ο αριθμός των νεκρών από τις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο αυξήθηκε σε 12, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, δήλωσε σήμερα ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ.

Ο αριθμός των νεκρών από τις ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών χθες στον Λίβανο αυξήθηκε σε 12, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, δήλωσε σήμερα ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.750

Το Ισραήλ δεν σχολίασε αυτές τις εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σε προπύργια της Χεζμπολάχ μερικές ώρες μετά την ισραηλινή ανακοίνωση ότι η χώρα επεκτείνει προς τα βόρεια σύνορά της με τον Λίβανο τους στόχους του πολέμου που διεξάγει εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας.

Ύστερα από διασταύρωση στοιχείων με όλα τα νοσοκομεία, ο απολογισμός αυξήθηκε σε «12 νεκρούς μεταξύ των οποίων δύο παιδιά» και περιλαμβάνει «από 2.750 έως 2.800» τραυματίες, δήλωσε ο Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 9 νεκροί.

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται ένα κορίτσι και ένα αγόρι, καθώς και τέσσερις υγειονομικοί που εργάζονταν σε «ιδιωτικά νοσοκομεία στα νότια προάστια της Βηρυτού», δήλωσε.

Ορισμένοι τραυματίες στην κοιλάδα Μπεκάα (ανατολικά) «μεταφέρθηκαν στη Συρία», ενώ «σε άλλες περιπτώσεις μεταφέρθηκαν στο Ιράν», πρόσθεσε.

Περίπου 750 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας, περίπου 150 στην Μπεκάα και περίπου 1.850 στη Βηρυτό και στα νότια προάστιά της, σύμφωνα με τον υπουργό.

Μπορέλ: Οι εκρήξεις θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σταθερότητα

O ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε τις «επιθέσεις» με εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο, τονίζοντας ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σταθερότητα και αυξάνουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην περιοχή. Παράλληλα, έκανε λόγο για «ανησυχητική κατάσταση».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποτρέψουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, ο οποίος θα είχε βαριές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή και όχι μόνο», σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ. Ο ύπατος εκπρόσωπος είχε επίσης επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκρήξεις βομβητών οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από το ισλαμιστικό φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολάχ. «Ακόμα κι αν οι επιθέσεις φαίνεται να είχαν στόχο, είχαν σοβαρές παράπλευρες απώλειες μεταξύ αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών μεταξύ των θυμάτων», ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Κώδωνας κινδύνου για την δημοσιονομική κατάσταση από Μπαρνιέ

Ιράν για έκρηξη βομβητών: Κατηγορεί το Ισραήλ για «μαζική δολοφονία»

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολά του Λιβάνου από την Ταϊβάν

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider