H ΙΚΕΑ δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας: Προσφορά 1 εκατ. ευρώ σε κατοικίες και επιχειρήσεις

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H ΙΚΕΑ δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας: Προσφορά 1 εκατ. ευρώ σε κατοικίες και επιχειρήσεις
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολυεπίπεδο πρόγραμμα στήριξης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από την IKEA του Ομίλου Fourlis μέσω του οποίου διατέθηκαν προϊόντα  ύπνου και λευκά είδη για άμεση κάλυψη αναγκών των νοικοκυριών, εξοπλισμός  σε  παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και εκπτώσεις για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολυεπίπεδο πρόγραμμα στήριξης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας από την IKEA του Ομίλου Fourlis μέσω του οποίου διατέθηκαν προϊόντα για άμεση κάλυψη αναγκών των νοικοκυριών, εξοπλισμός σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και εκπτώσεις για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Η δράση της IKEA περιελάμβανε την προσφορά σε είδος και εκπτώσεις για το σύνολο των πληγέντων με στόχο να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες, αλλά και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν σύντομα στην κανονικότητα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία «υιοθέτησε» τον Βλοχό, ένα εκ των δύο χωριών του Δήμου Παλαμά που καταστράφηκε ολοσχερώς, με προσφορά οικιακού εξοπλισμού για εγκατάσταση σε νέο σπίτι για 160 νοικοκυριά του χωριού. Για την στήριξη της ευρύτερης περιοχής, η IKEA προχώρησε στην προσφορά εκπτώσεων τόσο για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των 45 χωριών που υπέστησαν καταστροφές, όσο και για το σύνολο των κατοίκων των υπόλοιπων περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν. Ομοίως, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σταθμοί Χαράς» προσέφερε και εξοπλισμό σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Τέλος προσέφερε στρώματα και κλινοσκεπάσματα για την άμεση αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των κατοίκων στα Φάρσαλα, Τρίκαλα και Kαρδίτσα.

Ως η πρώτη Eταιρεία στον κλάδο της στην ανταπόδοση στην κοινωνία με βάση την sustainability syndicated έρευνα της Kantar του 2023, η IKEA όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει την ελληνική κοινωνία και τους ευάλωτους.

Ανταποκρινόμενη στις νέες προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική κρίση, η IKEA στέκεται αρωγός σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως είναι οι φυσικές καταστροφές. Η επιχείρηση ανέλαβε δράση στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης τόσο για την ανακούφιση των πληγέντων της πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018 και της κακοκαιρίας «ΙΑΝΟΣ» το 2020 όσο και για τη στήριξη των σεισμόπληκτων των Δήμων Ελασσόνας και Τιρνάβου. Πιστή στο όραμά της για την προστασία του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας, το καλοκαίρι του 2021, συνέβαλε στην προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και της οικονομικής ζωής στις πυρόπληκτες περιοχές και προχώρησε στην κατάθεση 100.000 ευρώ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής. Στο ίδιο πλαίσιο, στήριξε τη δράση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού στις πληγείσες περιοχές και ενίσχυσε τις ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης στην Εύβοια, για την προμήθεια εξοπλισμού.

Προκειμένου να συμβάλει στην έρευνα και την ανάπτυξη στρατηγικών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές, η ΙΚΕΑ υποστηρίζει το σχετικό πρόγραμμα του WWF Ελλάς ενώ στηρίζει μαζί με το WWF τη δράση της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση και περίθαλψη άγριων ζώων.

Η ΙΚΕΑ ακολουθεί μια στοχευμένη πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης στηρίζοντας τους τρεις βασικούς πυλώνες: Το Περιβάλλον, με την συστηματική στήριξη δράσεων πρόληψης, αποκατάστασης και προστασίας της βιοποικιλότητας, την Κοινωνία με την έμπρακτη και άμεση υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και των πολιτών που το έχουν ανάγκη και την Διακυβέρνηση, εφαρμόζοντας κάθετα και οριζόντια τις αρχές της διαφάνειας και της δεοντολογίας.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider