Βορίδης: Η Νέα Δημοκρατία είναι ο χώρος που εκφράζει τη σοβαρή Δεξιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βορίδης: Η Νέα Δημοκρατία είναι ο χώρος που εκφράζει τη σοβαρή Δεξιά
Το μείζον είναι να υπάρξει ένας πραγματικός διάλογος με τους πολίτες που κάνουν αυτές τις επιλογές, σε κόμματα που υποτίθεται ότι είναι δεξιότερα της ΝΔ, αναφέρει ο υπ. Επικρατείας.

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στην ιστοσελίδα www.mononews.gr, ερωτηθείς ειδικότερα για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τη στιγμή αυτή δεξιότερα του κυβερνώντος κόμματος, διαμηνύει ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ο χώρος που εκφράζει τη σοβαρή Δεξιά. Όλα τα ζητήματα της δεξιάς ατζέντας τα έχουμε υπηρετήσει και τα έχουμε σε προτεραιότητα. Ο πρωθυπουργός έχει τη μαγική ικανότητα να συνθέτει γύρω από ένα πυρήνα θέσεων και να ενώνει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Το μείζον είναι να υπάρξει ένας πραγματικός διάλογος με τους πολίτες που κάνουν αυτές τις επιλογές, σε κόμματα που υποτίθεται ότι είναι δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας».

Και, σε επόμενο σημείο, «αν προτείνουν κάτι ρεαλιστικό, να γίνει άμεσα. Όταν λέμε ότι είσαι πατριώτης και φυλάττεις τα σύνορά σου και την εθνική κυριαρχία, δεν τα φυλάττεις με τα λόγια, αλλά με πράξεις και συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Ενώ σε ερώτημα για την ανησυχία αύξησης των ροών λόγω του πολέμου, απαντά: «Δεν φαίνεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος αυξήσεων των μεταναστευτικών ροών. Σε κάθε περίπτωση, το αρμόδιο Υπουργείο είναι πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας. Ο βασικός στόχος της μεταναστευτικής μας πολιτικής είναι η αποτροπή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν που έκανε μια μεγάλη μετακίνηση από το ανθρωπιστικό δίκαιο του ασύλου και των προσφύγων στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός ο πρωθυπουργός, από όλους, ανέδειξε, πρωτίστως και κυρίως, και πολλές φορές εξαιρετικά μοναχικά, αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα. Την ανάγκη δηλαδή να έχουμε μια αποτελεσματική πολιτική προστασίας των συνόρων και να μην είναι η Ευρώπη ανοιχτή σε όποιον θέλει να μπει μέσα παρά μόνο κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις».

Ενώ κλείνει την απάντησή του ως εξής: «Μέχρι τώρα δεν υπήρχε αυτή η προσέγγιση, μέχρι τώρα το δόγμα ήταν "υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες, υποδεχόμαστε τους παράνομους μετανάστες" και ακολουθούμε πολιτικές ένταξης. Είναι ένα καλό momentum στο να τελειώνουμε με όλους αυτούς που για πάρα πολλά χρόνια μας έδειχναν με το δάκτυλο γιατί, υποτίθεται, δεν ακολουθούσαμε την προσήκουσα μεταναστευτική πολιτική, γιατί ήμασταν υπερβολικά αυστηροί και περιοριστικοί, γιατί έπρεπε να είμαστε πιο ανοιχτοί. Αυτή η πολιτική δικαιώνεται και διαμορφώνονται περαιτέρω ευκαιρίες όπως για παράδειγμα στο θέμα της χρηματοδότησης του φράχτη στον Έβρο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί είτε με ευρωπαϊκούς, είτε με εθνικούς πόρους», διαβεβαιώνει εν τέλει.

Σε ερώτημα, τέλος, για τον/την επόμενο/η Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Μ. Βορίδης δηλώνει: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που εκφράζει την ενότητα του έθνους και να έχει συνθετικά χαρακτηριστικά. Προφανώς, η παράταξή μας έχει τέτοιου είδους συνθετικά πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν. Ωστόσο η συζήτηση αυτή θα ανοίξει τη χρονική στιγμή που πρέπει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Συνάντηση του πρωθυπουργού με Αμερικανούς Γερουσιαστές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider