Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν 41 ρωσικά drones τη νύχτα - 7 νεκροί από την επίθεση στην Οδησσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν 41 ρωσικά drones τη νύχτα - 7 νεκροί από την επίθεση στην Οδησσό
Βροχή ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν και 29 κτίρια να υποστούν ζημιές νωρίς σήμερα στην πόλη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Βροχή ρωσικών αεροπορικών πληγμάτων είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν και 29 κτίρια να υποστούν ζημιές νωρίς σήμερα στην πόλη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Η εθνική αστυνομία της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βόμβες ‘ολίσθησης’ σε τρία πλήγματα στην πόλη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η Ζαπορίζια σφυροκοπείται από ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέχουν μερικώς την περιφέρεια της Ζαπορίζια, μια από τις τέσσερις της Ουκρανίας που η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι έχει προσαρτήσει. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται επίσης το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, που αυτή τη στιγμή ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε τα 41 από τα 62 ρωσικά drones που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανέφερε ότι η Ρωσία εκτόξευσε επίσης οκτώ πυραύλους διαφόρων τύπων και ότι «χάθηκαν τα ίχνη» 14 drones. «Από τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones, επλήγησαν μη στρατιωτικοί στόχοι και κρίσιμης σημασίας υποδομές στις περιφέρειες Οδησσού, Πολτάβα και Ντονέτσκ», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, ρωσική επίθεση με drone στην πόλη Κρίβι Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, προκάλεσε τον τραυματισμό ενός ανθρώπου και ζημιές σε πενταώροφη πολυκατοικία, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ Σέρχιι Λίσακ.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διέσωσαν έξι ανθρώπους από το τμήμα του κτιρίου που επλήγη και κατέσβεσαν την πυρκαγιά στο σημείο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίθεση με πύραυλο κρουζ αργά χθες προκάλεσε ζημιές σε χώρο αποθήκευσης σε εγκαταστάσεις υποδομής στην περιφέρεια Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας, προκαλώντας πυρκαγιά που στη συνέχεια κατασβέστηκε, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιτάλι Κιμ.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο, σημερινό απολογισμό από τα ρωσικά πλήγματα χθες, Τετάρτη, στην περιοχή της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις αρχές.

«Δυστυχώς, ο απολογισμός από τη χθεσινή επίθεση με ρωσικούς πυραύλους αυξήθηκε σε επτά νεκρούς», δήλωσε ο Όλεχ Κίπερ, κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού μέσω ανάρτησης στο Telegram, εξηγώντας ότι ένας «46χρονος λιμενεργάτης κατέληξε στο νοσοκομείο» υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Σε Ουκρανία και ΕΕ η «μπάλα» για τη συμφωνία διαμετακόμισης φυσικού αερίου

Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν για Ιράν, Λίβανο και Γάζα

Γαλλία: Ένας νεκρός από το πέρασμα της καταιγίδας Κερκ - 67.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider