Έρευνα: Αυτές είναι οι ώρες και μέρες που τα ατυχήματα χτυπάνε «κόκκινο»

Branded Content Team
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έρευνα: Αυτές είναι οι ώρες και μέρες που τα ατυχήματα χτυπάνε «κόκκινο»
Πότε ήταν η τελευταία φορά που απολαύσατε συζήτηση με ταξιτζή περί κβαντικής φυσικής οποία φυσικά είχε ξεκινήσει από το εάν ήταν πέναλτι η αμφισβητούμενη φάση στο ντέρμπι της Κυριακής;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που απολαύσατε συζήτηση με ταξιτζή περί κβαντικής φυσικής, η οποία φυσικά είχε ξεκινήσει από το εάν ήταν πέναλτι η αμφισβητούμενη φάση στο ντέρμπι της Κυριακής; Πόσο καιρό έχετε να μπείτε στο Μετρό και να αισθανθείτε ένας άλλος Θησέας και μάλιστα άνευ μίτου; Και μήπως πρέπει να ξαναδώσετε μία ευκαιρία στο τραμ και να το αντιμετωπίσετε απλά ως μία άσκηση ζεν ή συμμετοχή σε αργό πλάνο ταινίας;

Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητες εναλλακτικές που τις προτείνουμε για συγκεκριμένες ώρες το 24ώρο, ημέρες της εβδομάδας, αλλά και μήνες του χρόνου, όπου συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους, σύμφωνα με τα στατιστικά της Hellas Direct, η οποία καταγράφει και αναλύει τα στοιχεία από τους ασφαλισμένους της. Γιατί όσο εξαιρετικά προσεκτικός κι αν είναι κανείς, είναι νομοτέλεια πως είτε λόγω κινητού (κακώς, κάκιστα…), είτε λόγω του ραδιοφώνου που (παρα)παίζει δυνατά ένα αγαπημένο τραγούδι, είτε επειδή απλά το άγχος να φτάσουμε στο τελικά όχι και τόσο σημαντικό ραντεβού θα μας οδηγήσει επάνω στον μπροστινό προφυλακτήρα, σε μία στενή επαφή άβολου τύπου.

Γιατί όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, σύμφωνα με την στατιστική, υπάρχουν ώρες, ημέρες και μήνες που συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα. Τα στοιχεία από την περσινή χρονιά αποδεικνύουν πότε ακριβώς ελλοχεύουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις για τις λαμαρίνες και είναι προτιμότερο να μην βάζουμε κλειδί στο αυτοκίνητο.

Κι εφόσον τελικά θα πάρουμε όπως και να'χει το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μας, ας κάνουμε αυτές τις δύο βασικές κι απαραίτητες κινήσεις: πρώτον, ασφάλεια αυτοκινήτου ή ασφάλεια μηχανής. Όχι γιατί το λέει ο νόμος, αλλά κυρίως γιατί το λέει η λογική. Δεύτερον, ας δούμε ποιες μέρες και ώρες γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα, για να προσέχουμε ακόμα παραπάνω.

Μεσοβδόμαδα τα περισσότερα ατυχήματα

«Ύπουλη» ημέρα η Τετάρτη αφού και δεν σε αφήνει να χαρείς πως το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και η κούραση των δύο προηγούμενων ημερών έχει ήδη φορτώσει τις πλάτες σου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2023, τις Τετάρτες οι οδηγοί αντάλλαξαν τις περισσότερες φορές τηλέφωνα και δεν ήταν για καλό σκοπό, ενώ ακολούθησαν οι Τρίτες, παγιώνοντας έτσι την κακή φήμη που κουβαλά το ξεκίνημα της εβδομάδας (το 2022 τα περισσότερα τρακαρίσματα σημειώθηκαν Δευτέρα).

Η ανεμελιά της Κυριακής φαίνεται πως καθαρίζει το μυαλό αφού είναι η ημέρα όπου σημειώνονται τα λιγότερα ατυχήματα, με τα Σάββατα να ακολουθούν. Ωστόσο τα ΣΚ είναι γνωστό πως κάποιοι υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και σε συνδυασμό με τους άδειους δρόμους, καταλήγουν να βάζουν... δυσάρεστα στον εαυτό τους και στους άλλους. Γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε ποτέ!

Μεσημέρι: Βάλτε για σιέστα το αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο και μεσημέρι συνεχίζουν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, να έχουν μία αταίριαστη σχέση, αφού το διάστημα 12.00 με 15.00 παραμένει πρώτο στα τρακαρίσματα, με αρκετούς να βιάζονται ίσως λίγο παραπάνω να επιστρέψουν σπίτι.

Ακολουθεί το επόμενο 3ωρο 15.00 με 18.00 ενώ λίγο πιο πίσω, είναι το διάστημα 9.00 με 12.00, όταν πιθανότητα η καφεΐνη δεν έχει προλάβει να κάνει restart στον οργανισμό μας…

Δεκέμβριος: Τελευταίος και… γρατζουνισμένος

Χρονιάρες μέρες και με νέα «παράσημα» στο αμάξι; Κι όμως, ο Δεκέμβριος είναι σύμφωνα με τα στατιστικά ο μήνας με τα περισσότερα τρακαρίσματα, όπως έδειξε η ανάλυση των δεδομένων της Hellas Direct.

E, Χριστούγεννα είναι, ας περπατήσουμε καλύτερα λίγο παραπάνω να χαρούμε την στολισμένη πόλη. Και ναι, καλά το μαντέψατε, τον Αύγουστο άπαντες χαλαρώνουν και μπλέκουν λιγότερο σε δυσάρεστες on road «συναντήσεις».

Aστραπιαία αποζημίωση σε κάθε ατύχημα με Hellas Direct

Εσείς, όμως, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προνοήσετε από τώρα και να κλείσετε το καταλληλότερο, με βάση τις ανάγκες σας συμβόλαιο στην Hellas Direct, που την άτυχη στιγμή σας αποζημιώνει αστραπιαία χωρίς ταλαιπωρία με το Fast Track, ενώ με το FlexiPay μπορείτε να μοιράσετε το κόστος της ετήσιας ασφάλειας αυτοκινήτου σε 12 δόσεις με τη χρεωστική σας, τότε μπορείτε να νιώσετε πιο άνετα και ήρεμα πίσω από το τιμόνι.

Όπως με κάθε ασφάλεια, είτε είναι αυτοκινήτου είτε ασφάλεια σπιτιού, η σωστή ασφαλιστική για εσάς και οι κατάλληλες καλύψεις για τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας θα σας επιτρέψουν να έχετε το κεφάλι ήσυχο απέναντι στο απρόοπτο και φυσικά τα μάτια στον δρόμο.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider