Βουλή: Εντός της ημέρας η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προκαταρκτικής για τα Τέμπη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βουλή: Εντός της ημέρας η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προκαταρκτικής για τα Τέμπη
Εντός της ημέρας κατατίθεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής εξέτασης, για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Εντός της ημέρας κατατίθεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η πρόταση σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής εξέτασης, για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες οι βουλευτές του κόμματος Μιλένα Αποστολάκη και Παναγιώτης Δουδωνής, λίγο μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης υποβάλλεται διότι το ζητάει ο εισαγγελέας, κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος, που κάνει λόγο για αμελλητί διαβίβαση στη Βουλή.

«Εμείς βλέπουμε ότι από τα έξι άτομα που συζήτησαν και πήραν μια απόφαση στον χώρο του δυστυχήματος, μαζί με τις μαρτυρικές καταθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία, στους πέντε, μη πολιτικά πρόσωπα, ασκήθηκε δίωξη και για το έκτο πρόσωπο, τον κ. Τριαντόπουλο δηλαδή, διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο εισαγγελέας ζητάει από τη Βουλή έρευνα», ανέφεραν οι δύο βουλευτές.

Υπογράμμισαν επίσης ότι αν η κυβέρνηση ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής, πρέπει να απαντήσει γιατί με τόση σφοδρότητα αρνήθηκε την κλήτευση του Χρήστου Τριαντόπουλου στην εξεταστική επιτροπή που είχε συγκροτηθεί.

Σε ερώτηση τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ στο σκέλος του δυστυχήματος, οι βουλευτές του κόμματος επισήμαναν ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι άλλο αντικείμενο και άλλο αντικείμενο είναι η αλλοίωση του χώρου. Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει σήμερα την πρόταση για το μπάζωμα και επιφυλάσσεται διότι είναι άλλο αντικείμενο τα αίτια του δυστυχήματος, ανέφεραν οι βουλευτές και προσέθεσαν ότι είναι κατανοητή η ανησυχία των συγγενών, όμως είναι άλλα τα πραγματικά γεγονότα, σε άλλο χρονικό σημείο. «Άλλο πράγμα δηλαδή, η στιγμή της σύγκρουσης, άλλο τι έπρεπε να έχει γίνει και δεν έγινε πριν τη σύγκρουση, και άλλο το μπάζωμα», ανέφεραν οι βουλευτές.

Σε ερώτηση για τις αιχμές που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει σήμερα την πρόταση προανακριτικής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκαν πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση Προανακριτικής, αν αξιολογεί με διαφορετικό τρόπο τη δικογραφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακλαμάνης για Τέμπη: Δεν αποκρύφθηκε απολύτως τίποτα

Μαρινάκης για Τέμπη: Δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε αίτημα προανακριτικής – Αυτό είναι τρανή απόδειξη ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν απαντήσεις στις καταγγελίες για παρεμπόδιση της έρευνας για τα Τέμπη

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider