Ξένος Τύπος: Ελληνικός ανασχηματισμός μετά το σκάνδαλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξένος Τύπος: Ελληνικός ανασχηματισμός μετά το σκάνδαλο

Εκτενή ρεπορτάζ για τον μίνι ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και για το τι οδήγησε στην παραίτηση των δύο υπουργών, της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, φιλοξενούνται σε διάφορα διεθνή μέσα.

Το πρακτορείο Reuters έχει τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε μικρές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, κράτησε τους υπουργούς οικονομικών και εξωτερικών». Στο άρθρο αναφέρεται πως ο ανασχηματισμός έγινε μετά τις διαμαρτυρίες που υπήρχαν για το επίδομα ενοικίου που έπαιρνε υπουργός της κυβέρνησης.

Ο Βρετανικός Guardian αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε ανασχηματισμό μετά το σκάνδαλο των παροχών». Στο άρθρο του σημειώνεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση έφερε την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα.

Αναφορά γίνεται και στην Washington Post που έχει τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε ανασχηματισμό μετά το σκάνδαλο του επιδόματος ενοικίου», ενώ οι Financial Times σημείωσαν «Ο Έλληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε ανασχηματισμό, μετά την αποχώρηση υπουργών».

Τέλος, η ιστοσελίδα The Republic φιλοξένησε σχετικό άρθρο με τίτλο «δύο Έλληνες υπουργοί παραιτήθηκαν, λόγω επιδόματος ενοικίου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider