Έκτακτο μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο - «Να είστε σε επιφυλακή»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτο μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο - «Να είστε σε επιφυλακή»
Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εντοπίζεται στο νησί. 

Έκτακτο μήνυμα για τον κορονοϊό, έστειλε το απόγευμα σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της Ζακύνθου η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εντοπίζεται στο νησί.

Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε αυξημένα περιοριστικά μέτρα για την Ζάκυνθο και τη Λέσβο με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε από τις 06:00 του Σαββάτου (29/08) τίθενται σε εφαρμογή τα εξής έκτακτα μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ζακύνθου και στην Π.Ε. Λέσβου.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 17 ημέρες από το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 6 το πρωί έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider