Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, παιδικές χαρές και... ψάρεμα

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι, παιδικές χαρές και... ψάρεμα
Έως τις 21:00 η κυκλοφορία και τα σαββατοκύριακα, αντί για 19:00. Διατηρείται η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο.

«Κλείδωσαν», σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα του «μαλακού ανοίγματος» καθώς η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων έλαβε αποφάσεις.

Σύμφωνα με αυτές, θα ανακοινωθεί το άνοιγμα από Δευτέρα των κομμωτηρίων με ραντεβού ενώ στο πλαίσιο της δυνατότητας χαλάρωσης και αναψυχής των πολιτών «ξεκλειδώνουν» παιδικές χαρές και αρχαιολογικοί χώροι. Κάνοντας ένα βήμα ακόμη, η Επιτροπή ανάβει το πράσινο φως και για το ψάρεμα.

Στον αντίποδα, φαίνεται ότι τελικά η Επιτροπή διατηρεί το «κόκκινο» για διαδημοτικές εξορμήσεις, δηλαδή δεν θα επιτρέπεται να βγει κάποιος από τα όρια του δήμου του και μένει να αποσαφηνιστεί εάν αυτή η απαγόρευση θα αφορά και την επίσκεψη σε κομμωτήριο κατόπιν ραντεβού ή και το ψάρεμα.

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ανακοινώνει την εισήγησή της στην πολιτική ηγεσία και σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο θα ανακοινώσουν σε λίγο αναλυτικά το τελικο σχέδιο.

Σε αυτό θα περιλαμβάνεται και η επέκταση κατά δύο ώρες παραπάνω του ωραρίου μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή αντί για τις 19:00 που ισχύει σήμερα, θα πάει 21:00 όπως και τις καθημερινές. Κατ επέκτασιν θα υπάρχει ανάλογη προσαρμογή και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε επίσης:

Προς άνοιγμα τα κομμωτήρια - Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Πελώνη: Στόχος η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, όχι η χαλάρωσή τους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider