Δωρεά 690.000 δολαρίων από τον Τζεφ Μπέζος για τις φωτιές στην Αυστραλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεά 690.000 δολαρίων από τον Τζεφ Μπέζος για τις φωτιές στην Αυστραλία
Ο Τζεφ Μπέζος και η Amazon πραγματοποίησαν δωρεά ύψους 690.000 δολαρίων για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Το δικό του «λιθαράκι» αξίας 690.000 δολαρίων για την αντιμετώπιση της καταστροφής από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, βάζει ο Τζεφ Μπέζος, μέσω της δωρεάς της Amazon, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος «απάντησε» στην κριτική που δέχθηκε για τη «σιωπή» του, όσον αφορά στην καταστροφή που μαστίζει τους τελευταίους μήνες την Αυστραλία, την ώρα που ήδη πολλοί σελέμπριτις έκαναν γενναιόδωρες δωρεές για να βοηθήσουν στην τεράστια καταστροφή στην Αυστραλία.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών

Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει φέτος στην Αυστραλία, οι οποίες συνδέονται με την ξηρασία που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Το 2019 ήταν η πιο ζεστή και η πιο ξηρή χρονιά για την Αυστραλία από τότε που υπάρχουν αρχεία. Η 18η Δεκεμβρίου ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, με μέση εθνική θερμοκρασία τους 41,9 βαθμούς Κελσίου.

Οι φωτιές έχουν στοιχίσει τη ζωή 27 ανθρώπων αυτή τη θερινή περίοδο και έχουν καεί περισσότερα από 80 εκατομμύρια στρέμματα γης, μια περιοχή σχεδόν ίση με την έκταση της Αυστρίας, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές ή ολική καταστροφή σε χιλιάδες σπίτια και προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider