Δωρεά 10 δισ. δολαρίων από τον Τζεφ Μπέζος κατά της κλιματικής αλλαγής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεά 10 δισ. δολαρίων από τον Τζεφ Μπέζος κατά της κλιματικής αλλαγής
Ο Τζεφ Μπέζος βάζει το δικό του λιθαράκι, αξίας 10 δισ. δολαρίων, στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής «μπαίνει» ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Τζεφ Μπέζος, συνεισφέροντας 10 δισ. δολάρια, μέσω ενός νέου fund.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα «επενδύσει» 10 δισ. δολάρια στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, την οποία χαρακτηρίζει τη «μεγαλύτερη απειλή του πλανήτη».

Σύμφωνα με το Marketwatch, η δωρεά θα γίνει μέσω του «Earth Fund», έναν οργανισμός που ίδρυσε ο ίδιος και ο οποίος θα προσφέρει χρηματοδότηση σε επιστήμονες, ακτιβιστές και ΜΚΟ, ενώ στόχος του είναι να υποστηρίξει όσους μπορέσουν να δώσουν λύσεις στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Ο Τζεφ Μπέζος, του οποίου η περιουσία εκτιμάται ότι βρίσκεται κάπου μεταξύ των 100 δισ. δολαρίων και των 130 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε πως το «Earth Fund» θα αρχίσει να χρηματοδοτεί τους εγκεκριμένους υποψήφιους από την αρχή του καλοκαιριού.

Αλλαγή πλεύσης

Με αυτή τη νέα «επένδυση» ο Τζεφ Μπέζος επιχειρεί να κάνει «στροφή» στην πολιτική του κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς μέχρι πριν από ένα μήνα, εργαζόμενοι της Amazon κατήγγειλαν ότι «απειλήθηκαν», επειδή μίλησαν δημόσια για περιβαλλοντικά θέματα, ζητώντας από την εταιρεία να αναλάβει δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNBC, η ομάδα «Υπάλληλοι της Amazon για την Κλιματική Δικαιοσύνη» υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας δέχτηκαν συστάσεις και απειλές επειδή ζήτησαν από τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου να εντείνει τη δράση της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και με τη διαμαρτυρία τους αυτή παραβίασαν την πολιτική της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider