Το νέο νομοσχέδιο της Βρετανίας «κλέβει» εξουσίες από την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο νομοσχέδιο της Βρετανίας «κλέβει» εξουσίες από την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία
Η Σκωτία και η Ουαλία δηλώνουν πως η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κλέβει αποκεντρωμένες εξουσίες με το νέο νομοσχέδιο.

Κατά της βρετανικής κυβέρνησης στρέφονται η Σκωτία και η Ουαλία, καθώς όπως ανακοίνωσαν το νομοσχέδιο της Βρετανίας για την εσωτερική αγορά, θα υπονομεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο κλέβοντας εξουσίες από την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Νέες λεπτομέρειες του σχεδίου της Βρετανίας για τη ζωή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το οποίο ένας υπουργός της κυβέρνησης παραδέχθηκε πως παραβιάζει με «περιορισμένο τρόπο» το διεθνές δίκαιο, αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα, Τετάρτη.

«Το νομοσχέδιο των Τόρις για την αρπαγή εξουσίας αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη απειλή εδώ και δεκαετίες για την αποκέντρωση και θα δώσει τη δυνατότητα στο Ουέστμινστερ να παρακάμψει τη δημοκρατική βούληση του Κοινοβουλίου της Σκωτίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) στο Ουέστμινστερ βουλευτής Ίαν Μπλάκφορντ.

«Δεν απορεί κανείς γιατί η πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να θυσιάσει το μέλλον της ένωσης

Η Ουαλία ανακοίνωσε πως το νομοσχέδιο θα θυσιάσει την ένωση που συνδέει τα διάφορα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ας είμαι σαφής -- η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να θυσιάσει το μέλλον της ένωσης κλέβοντας εξουσίες από αποκεντρωμένες διοικήσεις», δήλωσε ο Τζέρεμι Μάιλς, γενικός νομικός σύμβουλος της Ουαλίας και υπουργός για την Ευρωπαϊκή Μετάβαση, σχετικά με το νομοσχέδιο που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι μια επίθεση στη δημοκρατία και μια προσβολή στους λαούς της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίοι έχουν ψηφίσει πολλές φορές υπέρ της αποκεντρωμένης διοίησης», τόνισε ο Μάιλς.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider