Ο Μπάιντεν ετοιμάζει κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Ναβάλνι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάιντεν ετοιμάζει κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Ναβάλνι
Τις επόμενες μέρες αναμένονται να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για τις κυρώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία για την υπόθεση δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι, ισχυρότερου αντιπάλου του Βλάντιμιρ Πούτιν στη Ρωσία.

Οι κυρώσεις ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι αξιωματούχοι του αμερικανικού ΥΠΕΞ δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη λίστα των ατόμων ή φορέων όπου θα επιβληθούν οι κυρώσεις.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε τον Φεβρουάριο την άμεση αποφυλάκιση του Ναβάλνι από τη Μόσχα, λέγοντας πως επί της προεδρίας του οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ανεχθούν επιθετικές ενέργειας από τη Ρωσία.

Ο Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Πούτιν, επέστρεψε στη Ρωσία τον Ιανουάριο, μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Γερμανίας με δηλητηρίαση από νευροτοξικό παράγοντα, όπως καταγγέλλουν οι ισχυρότερες χώρες της Δύσης. Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί κάθε σχετική κατηγορία, τονίζοντας πως δεν είχε καμία ανάμειξη στα προβλήματα υγείας του Ναβάλνι.

Κατόπιν της επιστροφής του στη Ρωσία, ο Ναβάλνι συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για παραβίαση αναστολής παλαιότερης ποινής του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider