Πρόταση Μπάιντεν στους G-20 για καθολικό φορολογικό συντελεστή επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόταση Μπάιντεν στους G-20 για καθολικό φορολογικό συντελεστή επιχειρήσεων
Η πρόταση του Λευκού Οίκου εντάσσεται στο σχέδιο Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση του πακέτου 2,25 τρισ. δολαρίων για τις δημόσιες επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Στην πρόθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να εισάγει ένα νέα εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% προς τις υπόλοιπες χώρες των G-20 θα αναφερθεί τη Δευτέρα η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν σε ομιλία της στο Chicago Council on Global Affairs, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Axios και το CNBC.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για μίνιμουμ εταιρικό φορολογικό συντελεστή στο 21% από το 28% που ισχύει σήμερα για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, θα τεθεί προς τους ηγέτες των G-20, ώστε να σταματήσουν οι επιχειρήσεις να αναζητούν συνεχώς νέες έδρες και «παραθυράκια» προκειμένου να μειώνουν τους φόρους τους οποίους πληρώνουν επί των κερδών τους.

Η πρόταση του Λευκού Οίκου εντάσσεται στο σχέδιο Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση του πακέτου 2,25 τρισ. δολαρίων που έχει εξαγγείλει η αμερικανική κυβέρνηση για τις δημόσιες επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider