Ντίμον (JP Morgan): Αναπτυξιακή «έκρηξη» στις ΗΠΑ μέχρι το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντίμον (JP Morgan): Αναπτυξιακή «έκρηξη» στις ΗΠΑ μέχρι το 2023
«Αυτή η αναπτυξιακή έκρηξη θα μπορούσε εύκολα να φτάσει μέχρι το 2023, επειδή όλες οι δαπάνες θα μπορούσαν να επεκταθούν έως το 2023», δήλωσε ο Ντίμον.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας είναι ο ισχυρότερος τραπεζίτης του κόσμου και CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον, σύμφωνα με το CNBC.

Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον ίδιο στην απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν με το νέο πακέτο μέτρων στήριξης, που ουσιαστικά αυξάνει τις αποταμιεύσεις. Επιπλέον σημείωσε πως «δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι τεράστιες δαπάνες για έργα υποδομών, το ισχυρό QE της Fed, το επιτυχημένο εμβόλιο και η ευφορία που κυριαρχεί γύρω από το τέλος της πανδημίας θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ακμή της αμερικανικής οικονομίας».

«Αυτή η αναπτυξιακή έκρηξη θα μπορούσε εύκολα να φτάσει μέχρι το 2023, επειδή όλες οι δαπάνες θα μπορούσαν να επεκταθούν έως το 2023».

Ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan συμπλήρωσε πως θα χρειαστεί χρόνος για να εξακριβωθεί η ποιότητα των κυβερνητικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένου του προτεινόμενου από τον Τζο Μπάιντεν έργων ύψους 2 τρισ. δολαρίων.

Σε ό,τι αφορά τη Wall Street, ο Ντίμον χαρακτήρισε τις αποτιμήσεις «αρκετά υψηλές», ενώ τόνισε ότι μια πολυετής αναπτυξιακή «έκρηξη» μπορεί να δικαιολογήσει τα τρέχοντα επίπεδα, επειδή οι αγορές αποτιμούν την οικονομική ανάπτυξη και τις υπερβολικές αποταμιεύσεις που περνούν στην αγορά μετοχών. Ο ίδιος είπε επίσης ότι υπήρχε «κάποια κερδοσκοπία» σε τμήματα της αγοράς, αλλά δεν είπε πού ακριβώς. «Αντίθετα, σε αυτό το σενάριο έκρηξης είναι δύσκολο να αποτιμηθεί η τιμή του χρέους των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ντίμον. «Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες: πρώτον, την τεράστια προσφορά χρέους που πρέπει να απορροφηθεί και δεύτερον, τη μη παράλογη πιθανότητα ότι η αύξηση του πληθωρισμού δεν θα είναι απλώς προσωρινή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider