Τι βγάζει σήμερα ο Αμερικανός 60άρης - Η περιουσία των νοικοκυριών στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι βγάζει σήμερα ο Αμερικανός 60άρης - Η περιουσία των νοικοκυριών στις ΗΠΑ
Οι περισσότεροι πολίτες αυξάνουν την περιουσία τους, με την πάροδο των ετών, και μέχρι να φτάσουν στην τελευταία δεκαετία πριν από τη συνταξιοδότηση τους επιλέγουν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Στα 121.700 δολάρια ανέρχεται η μέση συνολική περιουσία των νοικοκυριών στις ΗΠΑ, με τη συνολική αξία να είναι σχεδόν διπλάσια για τους Αμερικανούς πολίτες μεταξύ των 55 έως 64 ετών, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) για τα οικονομικά των καταναλωτών του 2019, η μέση συνολική περιουσία των Αμερικανών στις ηλικίες 55 έως 64 ετών είναι 212.500 δολάρια.

Όπως σημειώνει το CNBC, η συνολική περιουσία ορίζεται από τα εισοδήματα των πολιτών και assets σε ακίνητα μείον τις υποχρεώσεις (δάνεια κλπ).

Με δεδομένο πως ο μέσο μισθός στις ΗΠΑ είναι 68.703 δολάρια, οι περισσότεροι πολίτες αυξάνουν την περιουσία τους, με την πάροδο των ετών, και μέχρι να φτάσουν στην τελευταία δεκαετία πριν από τη συνταξιοδότηση τους επιλέγουν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, όπως υποθήκες ακινήτων και να αυξάνουν τις επενδυτικές κινήσεις τους ώστε να έχουν «αποθέματα» για τα χρόνια που έπονται μετά τον εργασιακό βίο.

Παρακάτω ακολουθεί ένα πίνακας της Fed για την περιουσία των αμερικανικών νοικοκυριών ανά ηλικία. 

insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider