Πώς η UEFA προσπαθεί να «παγώσει» τη Super League

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς η UEFA προσπαθεί να «παγώσει» τη Super League
Το σχέδιο αυτό φαίνεται να χρηματοδοτείται με 4 δισ. ευρώ, από την JPMorgan.

Σε συζητήσεις με τη Centricus Asset Management βρίσκεται η UEFA για ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 6 δισ. ευρώ σε μια προσπάθεια να αναθεωρήσει το εμβληματικότερο τουρνουά ποδοσφαίρου και να σταματήσει τα σχέδια για μια νέα λίγκα μεταξύ των ισχυρών όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η UEFA συνεργάζεται με την Centricus σε ένα σχέδιο για τη χρηματοδότηση ενός νέου look του UEFA Champions League. Αυτό έρχεται καθώς η UEFA ετοιμάζεται να μπει σε «πόλεμο» με τη European Super League που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη αναταραχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τη δεκαετία του 1950 και να τερματίσει τη δεκαετία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Centricus διαχειρίζεται περίπου 30 δισ. δολάρια σε assets. Η εταιρεία ξεκίνησε το 2016 από τον Nizar Al-Bassam, πρώην επικεφαλή επενδύσεων της Deutsche Bank και τον πρώην συνεργάτη της Goldman Sachs Group Dalinc Ariburnu. Η Centricus υπήρξε σύμβουλος της τη SoftBank για τη δημιουργία του Vision Fund 100 δισ. δολαρίων και εργάστηκε επίσης για την εξαγορά της Fortress Investment Group LLC ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.

Ο 12 ομάδες που θέλουν να χτίσουν τη European Super League είναι οι 6 της Premier League (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Αρσεναλ, Τότεναμ), οι 3 της La Liga (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο) και οι 3 της Serie A (Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ). Οι δύο ομάδες από τη Γερμανία (Μπάγερν Μονάχου, Ντορντμούντ) αρνήθηκαν κατηγορηματικά να ενταχθούν στις αρχικές 12.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρεάλ, η Παρί και η Μάντσεστερ Σίτι απειλούνται από την UEFA με αποβολή από τα φετινά ημιτελικά.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται να χρηματοδοτείται με 4 δισ. ευρώ, από την JPMorgan.

Ωστόσο όπως αναφέρει το Bloomberg, ακόμη κι αν το σχέδιο της Super League σταματήσει θα συνεχίσει να αποτελεί μια ισχυρή απειλή που θα μπορούσε να βοηθήσει τους συλλόγους να κερδίσουν περισσότερες παραχωρήσεις από την UEFA. Ο σχεδιασμός της UEFA να αυξήσει τους συλλόγους στο Champions League από 32 σε 36 ομάδες και να αυξήσει τον αριθμό των αγώνων έχει ενοχλήσει μερικά από μεγαλύτερα κλαμπς του κόσμου που παραπονιούνται ότι η σεζόν έχει ήδη πάρα πολλούς αγώνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider