Λίγο πριν το ορόσημο των 50.000 δολαρίων to bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λίγο πριν το ορόσημο των 50.000 δολαρίων to bitcoin

Πτωτικά κινείται σήμερα η τιμή του bitcoin μετά το ράλι του σαββατοκύριακου που οδήγησε το κρυπτονόμισμα κοντά στο ιστορικό υψηλό των σχεδόν 50.000 δολαρίων.

Το bitcoin χάνει 2,46% στα 47.790 δολάρια, έχοντας κάνει άλμα άνω του 60% από τις αρχές του έτους.

Η κίνηση του Σαββατοκύριακου οδήγησε το νο1 ψηφιακό asset σε νέο ρεκόρ στα 49.716 δολάρια, σύμφωνα με το CoinDesk.

Αν και δεν υπάρχουν νέα που να υποβοηθούν την επέκταση των κερδών για το bitcoin, ωστόσο το ράλι ανόδου επιτυγχάνεται καθώς κερδίζει προσοχή και αποδοχή από την παραδοσιακή επενδυτική κοινότητα.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, το Bloomberg, επικαλούμενο γνώστες του θέματος, ανέφερε πως η Morgan Stanley, επεξεργαζόταν την ιδέα να αγοράσει κρυπτονομίσματα για τους επενδυτές της.

Η αναφορά αυτή έρχεται αφότου η Wall Street Journal νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα έγραψε πως η τράπεζα της Νέας Υόρκης, Mellon, θα διατηρούσε, θα διακινούσε και θα εξέδιδε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα για λογαριασμό των πελατών της.

«Τα ψηφιακά νομίσματα γίνονται mainstream», είπε ο επικεφαλής της Mellon στο τμήμα υπηρεσιών assets και ψηφιακών επιχειρήσεων, Roman Regelman.

Επιπλέον, την προηγούμενη Τετάρτη, η Mastercard δήλωσε πως αργότερα μέσα στη χρονιά σκοπεύει να υποστηρίζει τα κρυπτονομίσματα μέσα από το δίκτυο της, και η Tesla δήλωσε ότι απέκτησε bitcoin αξίας 1,5 δις. δολαρίων, και πως τελικώς θα επιτρέψει σε πελάτες να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για την αγορά των προϊόντων της.

Η PayPal, νωρίτερα μέσα στο Νοέμβριο άνοιξε την πλατφόρμα της για κρυπτονομίσματα σε όλους τους Αμερικάνους πελάτες της, αφού πρώτα είχε λανσάρει μια πιο περιορισμένη εφαρμογή της.
Αρκετοί πρωτοκλασάτοι επενδυτές της WallStreet, συμπεριλαμβανομένων του Stanley Druckenmiller και του Paul Tudor Jones, επίσης ασπάστηκαν το bitcoin.

O ξακουστός επενδυτής Bill Miller, ιδρυτής της Miller Value Partners, σε μια επιστολή προς τους πελάτες του, επιβεβαίωσε την θετική του στάση απέναντι στο bitcoin.

Oι πρόσφατες εξελίξεις δεν εγγυούνται αδιάκοπη άνοδο για το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Πίσω στο 2017 η τιμή του bitcoin, που βρισκόταν κοντά στις 20.000 δολάρια, γνώρισε μια επική κατάρρευση κατρακυλώντας στο ναδίρ των 3.000 δολαρίων και δεν ανέκαμψε παρά χρόνια αργότερα.

Οι πιο αισιόδοξοι επενδυτές επίσης σημειώνουν πως επιπλέον κέρδη για το κρυπτονόμισμα είναι πιθανά με ενδεχόμενη βοήθεια από τους νομοθέτες στο να καθιερώσουν ξεκάθαρους κανόνες προστασίας για τους επενδυτές στη χρήση των κρυπτονομισμάτων, γιατί καμιά φορά αντιμετωπίζονται ως εργαλείο στα χέρια απατεώνων, παρά ως μέσα ανταλλαγής και αποθέματα αξίας, όπως ο χρυσός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider