Σταϊκούρας: Μιλάτε εσείς; Πήρατε την αξία της Πειραιώς στα 3,7 δισ. και την πήγατε 0,35 δισ. - Ο ορισμός της ληστείας

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Μιλάτε εσείς; Πήρατε την αξία της Πειραιώς στα 3,7 δισ. και την πήγατε 0,35 δισ. - Ο ορισμός της ληστείας
Σκληρή απάντηση στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την Τράπεζα Πειραιώς.

Σκληρή απάντηση στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την Τράπεζα Πειραιώς. «Μιλάτε εσείς για την αξία της μετοχής σε οποιαδήποτε Τράπεζα; Πήρατε το ΤΧΣ στα 11, 622 δις και στο τέλος του Ιουνίου 2019 παραδώσατε αξία τραπεζών 1,6 δις ευρώ. Πήρατε την Πειραιώς στα 3,7 δις και την παραδώσατε στα 0,35 δις. Αυτός είναι ο ορισμός της ληστείας κύριε Τσίπρα».

Ο ΥΠΟΙΚ σήκωσε το γάντι που πέταξε νωρίτερα ο Πρόεδρος του Συριζα-ΠΣ ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο τόσο την κυβέρνηση και το ΤΧΣ, όσο και την Διοίκηση της Πειραιώς κάνοντας λόγο για απιστία κατά του Δημοσίου μέσω ΑΜΚ.

Ο κ. Σταϊκούρας, αφού χαρακτήρισε «οβιδιακές» τις αλλαγές στάσης του Συριζα στο θέμα των τραπεζών, επισήμανε ότι «γνωρίζεται πως η ΕΚΤ και ο SSM δεν άφησαν την τράπεζα να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες. Ακολουθήσαμε αυτό που θεωρούσαμε σωστό, δώσαμε το δικαίωμα στο ΤΧΣ, θα δούμε πως θα εξελιχθεί πάντα επ’ ωφελεία του Ελληνικού Δημοσίου».

Κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις δηλώσεις του τέως Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών όπου οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος αντίστοιχα διαβεβαίωναν ότι με την ανακεφαλαιοποίηση του 2015 θα δίνονταν «οριστική λύση στα κόκκινα δάνεια». «Τσίπρας στις 5/10/2015: Αυτή είναι τελευταία ευκαιρία να λυθούν οριστικά τα κόκκινα δάνεια. Τσακαλώτος στις 31/12/2015: με την ανακεφαλαιοποίηση θα έχουν εξαλειφθεί όλα τα κόκκινα δάνεια. Τι κάνατε στην πράξη; Βρήκαμε 75,3 δις κόκκινα δάνεια, ακριβώς στο ύψος που παραδώσαμε. Ποσοστό 43,5%. Πόσο τα παραδώσατε; 43,6%. Εσείς, που θα λύνατε οριστικά το ζήτημα των κόκκινων δανείων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider