Προβλήματα ηλεκτροδότησης - Ποιες περιοχές της Αττικής δεν έχουν ρεύμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβλήματα ηλεκτροδότησης - Ποιες περιοχές της Αττικής δεν έχουν ρεύμα

Στην Εκάλη, στον Διόνυσο και τις γύρω περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα σχετικά με την ηλεκτροδότηση, το πρωί της Τετάρτης. Οι πτώσεις δέντρων, που όπως τονίστηκε χθες από τον επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ είναι πάνω από 700, έχουν δημιουργήσει συνθήκες «μπλακ άουτ» σε χιλιάδες νοικοκυριά δεκάδων δήμων.

Στην Αττική τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται σε: Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ. Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Στο μεταξύ ο ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές μέσης τάσης από ένα σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα στα Βόρεια Προάστια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η επαναλειτουργία των 15 γραμμών αφορούν τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται από το τεχνικό προσωπικό που διαθέτει ο ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική, περίπου 440 άτομα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Διόνυσος

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Διονύσου ελέω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021».

Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: Μέχρι το απόγευμα θα αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος ζημιών

Μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος ζημιών, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μανιάτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε σήμερα είναι καλύτερη μέρα γιατί δεν συνεχίζονται τα καιρικά φαινόμενα οπότε δεν πέφτουν δέντρα και μέσα στη ημέρα, μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η ζημιά είναι στο δίκτυο μεταφοράς και διανομής ενέργειας.

Χαρδαλιάς για ηλεκτροδότηση:

Σχετικά με το ρεύμα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως τεράστια προσπάθεια από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, είναι η πρώτη φορά που είχαμε ένα καθολικό φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα διότι η κακοκαιρία δεν αφορούσε μόνο την Αττική». «Αυτή τη στιγμή είχαμε ένα καθολικό μέτωπο, μόνο στην Εύβοια αλλάξαν 500 στύλοι και χρειάστηκε να γίνουν 5 διαφορετικές οδεύσεις», εξήγησε και τόνισε ότι ΕΜΑΚ και Στρατός δουλεύουν όλο το βράδυ με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΔΔΗΕ: Η Μήδεια προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση 70.000 νοικοκυριών στην Αττική

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider