«Δεν έχω ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο», ξεκαθαρίζει ο Πάσχας της ΤτΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δεν έχω ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο», ξεκαθαρίζει ο Πάσχας της ΤτΕ
Αρνείται τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα, αναφορικά με απλήρωτα δάνεια, το στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται, αναφορικά με απλήρωτα δάνεια, ο Γιώργος Πάσχας, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο «βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του», δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμα δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πάσχας.

Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε σε βάρος του Γιώργου Πάσχα, κριτική σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα, για τον τρόπο διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας, άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Τα θαλασσοδάνεια δημιουργούν ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον κ. Στουρνάρα. Εγείρουν τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο που διοικείται σήμερα η ΤτΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο επίκουρος εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς άσκησε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Πάσχα.

Ειδικότερα, εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ, για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς η υπόθεση εκτός του συγκεκριμένου αφορά και δεκάδες ακόμα τραπεζικά στελέχη, τα οποία απολάμβαναν χαριστικές ρυθμίσεις, πλήρως ασύμβατες με τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider