«Κλειδώνει» το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κλειδώνει» το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ

Την Πέμπτη αναμένεται να συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, το οποίο και θα κληθεί να υπογράψει το σχέδιο χρηματοδότησης της επιχείρησης από την Τράπεζα Πειραιώς.

Τις τελευταίες ώρες πολλά ονόματα έπεσαν στο τραπέζι.

Τη θέση του προέδρου φέρεται να αναλαμβάνει τελικώς ο Χρήστος Ρώσσιος, γεωπόνος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο Παντελής Μάνης.

Επίσης το επταμελές συμβούλιο αναμένεται να στελεχώσουν οι κ.κ. Χατζηδιαμαντής Αντώνιος, Μπογιατζής Χρήστος, ο Γεράσιμος Τσιαπάρας, (εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην Τράπεζα Πειραιώς), ο Γαβριήλ Κερμανίδης και ο Πέτρος Γάτσος (πρώην αντιπρόεδρος της ΕΒΖ).

Το σχέδιο χρηματοδότησης της ΕΒΖ από την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει τη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης κατά 30%, την πώληση των υποθηκευμένων περιουσιακών στοιχείων της, την πώληση θυγατρικών της αλλά και σημαντικές μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Επίσης σχεδιάζεται η πώληση όλων των μη παραγωγικών ακινήτων της ΕΒΖ. Ειδικότερα, τα ακίνητα των πρώην εργοστασίων σε Ξάνθη και Λάρισα, το ημιτελές κτήριο επί της Κουντουριώτου, ένα μεγάλο ακίνητο στη Σίνδο, αλλά και η πώληση των δύο θυγατρικών της Σερβίας.

Αντ' αυτού η Τράπεζα θα χορηγήσει δάνειο 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σε πρώτη φάση θα δοθούν μόλις 5 και τα υπόλοιπα κεφάλαια σταδιακά και ανάλογα με την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider