Facebook: Διέγραψε δεκάδες fake λογαριασμούς από Ρωσία και Ιράν, λόγω εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Διέγραψε δεκάδες fake λογαριασμούς από Ρωσία και Ιράν, λόγω εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές
Δεκάδες ψεύτικοι λογαριασμοί από το Ιράν και τη Ρωσία προσπαθούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.

Ψεύτικοι λογαριασμοί από τη Ρωσία και το Ιράν διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες ενόψει των αμερικανικών εκλογών του 2020, σύμφωνα με το Facebook.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως προχώρησε στη διαγραφή δεκάδων ψεύτικων λογαριασμών, από τις δύο αυτές χώρες που προσπαθούσαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, όσον αφορά στις εκλογές του 2020.

Τη Δευτέρα, το Facebook ανακοίνωσε πως εντόπισε και απέκλεισε δίκτυα που είχαν «συντονισμένα μη αυθεντική συμπεριφορά» που «πόσταραν» αναληθές περιεχόμενο, με σκοπό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Business Insider, τρία από τα δίκτυα που αποκλείστηκαν προέρχονται από το Ιράν και ένα από τη Ρωσία, ενώ περιελάμβαναν περισσότερους από 200 λογαριασμούς και σελίδες.

Με τις εκλογές να βρίσκονται μόλις λίγους μήνες μακριά, το Facebook έχει αυξήσει τις προσπάθειες του να καταπολεμήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς και τα «trolls» που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του για να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τη Δευτέρα, αυτή τη στιγμή 35.000 εργαζόμενοι του Facebook πραγματοποιούν ελέγχους για τις απειλές ή την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider