«Στα σκαριά» επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Άιντραχτ και Deutsche Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Στα σκαριά» επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Άιντραχτ και Deutsche Bank
Σε συνομιλίες βρίσκονται η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και η ποδοσφαιρική ομάδα Άιντραχτ της Φρανκφούρτης.

Στην ενίσχυση της περαιτέρω θέσης της στη Γερμανία προσβλέπει η τράπεζα Deutsche Bank, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες για μία επιχειρηματική συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα Άιντραχτ της Φρανκφούρτης.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Spiegel, σύμφωνα με μία πηγή που έχει λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό, στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά η Deutsche Bank θα κερδίσει τη μάχη του ανταγωνισμού έναντι της Commerzbank, η οποία έχει το όνομα και το λογότυπό της στο στάδιο της αναφερόμενης ομάδας εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

«Ναυάγιο» συνομιλιών

Να θυμίσουμε πως η Deutsche Bank και η Commerzbank εγκατέλειψαν συνομιλίες για την συγχώνευση τους, τον Μάρτιο του 2019, με την Deutsche Bank να βρίσκεται εν μέσω διαδικασίας αναδιοργάνωσης, μετά από χρόνια αρνητικών ισολογισμών, ενώ έχει μειώσει τις διεθνείς δραστηριότητες της, προκειμένου να στραφεί στην εσωτερική αγορά της Γερμανίας.

Όμως και η Commerzbank κατέγραψε μειωμένα κέρδη του α' τριμήνου του 2019 κατά 54%. Σύμφωνα με το Market Watch, τα καθαρά κέρδη της γερμανικής τράπεζας σημείωσαν πτώση στα 120 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 262 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο (2018). Παράλληλα, τα έσοδα μειώθηκαν στα 2,16 δισ. ευρώ έναντι των 2,22 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο (2018).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider