Με το «πόδι στο γκάζι» η Tesla - Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια η μετοχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «πόδι στο γκάζι» η Tesla - Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια η μετοχή
Χωρίς φρένο συνεχίζει η μετοχή της Tesla με τον ιδρυτή της Έλον Μασκ να μετράει τεράστια κέρδη.

«Ράλι» 7,07% κατέγραψε την Πέμπτη στη Wall Street η μετοχή της Tesla «σπάζοντας» το φράγμα των 2.000 δολαρίων φτάνοντας τα 2.007 δολάρια, και εκτοξεύοντας την περιουσία του ανατρεπτικού ιδρυτή της Έλον Μασκ στα 90 δισ. δολάρια.

Αξίζει να υπενθυμιζουμε πως ο Έλον Μασκ έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά το άλμα της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον έφερε στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Συνολικά η περιουσία του αυξήθηκε κατά 57,2 δισ. δολάρια για εφέτος, όπου είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση περιουσίας μετά από αυτή του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο συγκέντρωσε 73 δισ. δολάρια το 2020 και φτάνοντας τα 188 δισ. δολάρια.

H μετοχή της Tesla έχει καταγράψει «άλμα» άνω του 340% για εφέτος, ενισχύοντας την προσδοκία ότι η εταιρεία θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500 το επόμενο διάστημα. Παράλληλα ένα άλλο κομμάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω την περιουσία του Μασκ είναι η SpaceX.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider