Ο Mr. «Big Short» έχει βάλει στο στόχαστρο την Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Mr. «Big Short» έχει βάλει στο στόχαστρο την Tesla

Στο «στόχαστρο» του διάσημου επενδυτή Μάικλ Μπέρι βρίσκεται, αυτή τη φορά, η μετοχή της Tesla, μετά το μεγάλο σορτάρισμα στην χρηματοοικονομική κρίση του 2008 στις ΗΠΑ, με την κατάρρευση του real estate και των τραπεζικών κολοσσών.

Ο Μπέρι είχε ιδρύσει το fund Scion Capital το οποίο έτρεχε από το 2000 έως το 2008, όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο των προσωπικών επενδύσεων.

Όπως αποκάλυψε στο Market Insider, είναι short για τη μετοχή της Tesla, συμβουλεύοντας τον ανατρεπτικό CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας Έλον Μασκ να εκδώσει περισσότερες μετοχές, περίπου 25-50% των υφιστάμενων, συμπληρώνοντας πως αυτό δεν θα αποτελέσει dilution προς τους μετόχους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετοχή διαπραγματεύεται σε γελοία επίπεδα, έχοντας καταγράψει «άλμα» 575% μόνο για εφέτος, μπαίνοντας και στον S&P 500.

Μερικοί από τους πιο bearish αναλυτές της Wall Street έχουν γίνει λίγο πιο αισιόδοξοι για την πορεία της μετοχής, ενώ και η εύνοια από τα «κύματα» των επενδυτών λιανικής υποστήριξε μια περαιτέρω υψηλότερη αποτίμηση της Tesla.

Ωστόσο ο Μπέρι αλλά και άλλες ισχυρές «αρκούδες» της αγοράς παραμένουν σταθεροί στη θέση τους. Ο Mr. «Big Short» τόνισε μέσω tweet προς τον Μασκ, πως «εάν υπάρχουν αγοραστές, πουλήστε αυτό το #TeslaSouffle». «Το hashtag φαίνεται να αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε ο Μασκ προς τους υπαλλήλους της Tesla την Τρίτη, στην οποία προειδοποίησε ότι η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας θα μπορούσε «να συνθλιβεί σαν σουφλέ κάτω από βαριά» εάν τα περιθώρια κέρδους δεν βελτιωθούν!

Το αν θα επιβεβαιωθεί ο Μπέρι θα φανεί το επόμενο διάσημα...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider