Reggeborgh: «Κίνηση αποδοχής ήττας από Μπάκο-Καϋμενάκη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reggeborgh: «Κίνηση αποδοχής ήττας από Μπάκο-Καϋμενάκη»
«Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Invesco των Μπάκου-Καϋμενάκη, με την οποία ζητάει να αναβληθεί η αυριανή γενική συνέλευση μετόχων, αποτελεί ομολογία και αποδοχή ήττας στην επικείμενη συγκέντρωση των μετόχων», δηλώνει η πλευρά των Ολλανδών της Reggeborgh.

«Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Invesco των Μπάκου-Καϋμενάκη, με την οποία ζητάει να αναβληθεί η αυριανή γενική συνέλευση μετόχων, αποτελεί ομολογία και αποδοχή ήττας στην επικείμενη συγκέντρωση των μετόχων», δηλώνει η πλευρά των Ολλανδών της Reggeborgh.

Οι Ολλανδοί δηλώνουν ότι θα αντιμετωπίσουν την αίτηση στο δικαστήριο, εκτιμούν δε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα απορριφθούν και η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά. «Η αυριανή γ.σ. θα καταδείξει την αλλαγή σελίδας στην Ελλάκτωρ και την αυτόνομη πορεία της υπό τη νέα διοίκηση», δηλώνει η πλευρά της Reggeborgh.

Η τοποθέτηση των Ολλανδών έρχεται ως «απάντηση» στις πληροφορίες περί αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που φέρεται να κατέθεσε η Invesco (των Μπάκου-Καϋμενάκη), με την οποία ζητάει να αναβληθεί η αυριανή γενική συνέλευση μετόχων, μέχρι να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει συγκέντρωση ή όχι στην περίπτωση που αναλάβει την διοίκηση της εταιρείας το προτεινόμενο από την Reggeborgh, Δ.Σ. Η αίτηση θα εκδικαστεί αύριο πρωί, πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης μετόχων. Κατά πληροφορίες, το σκεπτικό των αιτούντων φέρεται να είναι να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση μέχρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αν και δεν είναι σαφές αν η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να μπλοκάρει Αν υπάρχει ζήτημα συγκέντρωσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να λάβει σχετική απόφαση. Αν η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συγκέντρωσης με την υπερψήφιση της Διοίκησης Reggeborgh, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην συμμετοχή της σε διαγωνισμούς. Αυτή η θέση βέβαια, μάλλον εκλαμβάνεται ως αδυναμία από τους Ολλανδούς που θεωρούν ότι η συνέλευση θα γίνει και θα καταλήξει υπέρ τους.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider