«Παραδίδει τα κλειδιά» η εστίαση - Κινητοποίηση των επιχειρηματιών σε όλη την Ελλάδα (pics)

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παραδίδει τα κλειδιά» η εστίαση - Κινητοποίηση των επιχειρηματιών σε όλη την Ελλάδα (pics)

Σε μία κίνηση, ενδεικτική της απόγνωσης στην οποία βρίσκεται ο κλάδος, προχώρησαν οι επιχειρηματίες της εστίασης σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι παρέδωσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Σε κεντρικά σημεία πόλεων σε όλη χώρα, τα τοπικά σωματεία και οι ενώσεις συγκέντρωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεων και οι επαγγελματίες υπέγραψαν τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Στην Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος παρουσία και του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

insider

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Στη συνέχεια τα κλειδιά και οι δηλώσεις θα σταλούν προς την Ομοσπονδία και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, αντιπροσωπεία 99 επιχειρηματιών και ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕ, κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κλάδος μας βρίσκεται στο κρισιμότερη θέση της ιστορίας του. Υποσχέσεις που μας δίνουν δεν τηρούνται. Η στήριξη ανίκανη να μας βγάλει από τον κυκεώνα των απαιτήσεων. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις μας στέρεψαν» τονίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

insider

Αυξάνονται τα λουκέτα

Την ίδια στιγμή, το παρατεταμένο lockdown στην εστίαση έχει οδηγήσει αρκετούς επιχειρηματίες στην απόφαση να βάλουν οριστικό λουκέτο. Ήδη έχουν καταγραφεί δεκάδες κλειστά εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της περιφέρειας ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Καββαθάς επισημαίνει τον κίνδυνο να κλείσουν σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις του κλάδου το επόμενο διάστημα και να χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας.

Η πραγματική εικόνα ωστόσο, καθώς και οι επιχειρήσεις που άντεξαν τελικά έπειτα από αυτή τη δύσκολη πολύμηνη δοκιμασία θα φανεί όταν τελικά η εστίαση ανοίξει. Μια ημερομηνία που όπως φαίνεται, πάει ακόμη πιο μακριά μετά τα νέα αυστηρά μέτρα που ανακοινώθηκαν καθώς οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι ο κλάδος της εστίασης είναι από τους τελευταίους για τους οποίους δίνεται το «πράσινο» φως έπειτα από περιόδους αυστηρών lockdown.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που είχε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αναμένει πότε θα οριστεί και αντίστοιχο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό σχετικά με το μέλλον του κλάδου.

Διαβάστε επίσης:

Στο «κόκκινο» η εστίαση στο κέντρο της Αθήνας – Αγγίζει το 80% η πτώση τζίρου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider