Γεωργιάδης: Κεφάλαιο κίνησης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Κεφάλαιο κίνησης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης

Νέο πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ για την επανεκκίνηση του κλάδου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Μega, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Αποφασίσαμε να καλύψουμε την αγορά των υλικών που χρειάζεται ένα κατάστημα εστίασης για την επαναλειτουργία του» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αφορά όπως είπε τις επιχειρήσεις με μείωση τζίρου από 30% και πάνω και η στήριξη θα αποτελεί επιδότηση των επιχειρήσεων κατά το 7% του ετήσιου τζίρου του 2019. Τόνισε παράλληλα ότι πρόκειται για χρήματα που δεν θα επιστραφούν από τις επιχειρήσεις. «Η μόνη περίπτωση να τα επιστρέψουν χρήματα είναι να παρουσιάσουν μικρότερα τιμολόγια από τα ποσά που έλαβαν» όπως επεσήμανε.

Προϋπόθεση όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης είναι οι επιχειρήσεις να καταθέσουν τιμολόγια αγοράς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 ώστε να αποδεικνύεται η αγορά προϊόντων για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, που συμμετείχε στη σύσκεψη, ο «Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης και με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ θα ενεργοποιηθεί άμεσα πακέτο στήριξης με επιδότηση του κεφαλαίου κίνησης ύψους 330 εκατ. ευρώ για την άμεση ρευστότητα του Κλάδου και θα αφορά επιχειρήσεις με μείωση τζίρου (-30%). Η επιχορήγηση του Κλάδου ανά επιχείρηση θα είναι ίση με το 7% του ετήσιου τζίρου του έτους 2019».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider