IKEA: Ανακαλεί 27 εκατ. «φονικές» συρταριέρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
IKEA: Ανακαλεί 27 εκατ. «φονικές» συρταριέρες

Να ανακαλέσει 27 εκατ. συρταριέρες υπνοδωματίου αποφάσισε ο σουηδικός κολοσσός ΙΚΕΑ, μετά τον θάνατο τριών παιδιών που καταπλακώθηκαν από τα έπιπλα.

Οι επίμαχες συρταριέρες ανήκουν στη βασική σειρά επίπλων Malm που περιλαμβάνεται στη συλλογή της ΙΚΕΑ τα τελευταία 10 χρόνια.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο NBC, η αλυσίδα επίπλων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) ότι καταργεί τη σειρά Malm επειδή διαπιστώθηκε ότι οι συρταριέρες μπορούν εύκολα να ανατραπούν απειλώντας τη ζωή των παιδιών.

«Καλούμε τους καταναλωτές να βγάλουν τις συρταριέρες από τα υπνοδωμάτια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΙΚΕΑ στις ΗΠΑ Lars Peterson στο NBC News.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτών επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα των επίπλων του ΙΚΕΑ: κάθε 24 λεπτά ένα παιδί μεταφέρεται στην εντατική μονάδα νοσοκομείου λόγω πτώσης κάποιου επίπλου ή εξαρτήματος επίπλου ή τηλεόρασης. «Τα παιδιά βλέπουν κάτι και προσπαθούν να το πιάσουν» εξηγεί ο πρόεδρος της επιτροπής Elliot Kaye. «Αρχίζουν να χοροπηδούν και το έπιπλο τα καταπλακώνει»

Αποτέλεσμα των συγκλονιστικών στοιχείων ήταν ο σουηδικός όμιλος να ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ της στήριξης των επίπλων του στον τοίχο για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η ΙΚΕΑ αποφάσισε να ανακαλέσει τα έπιπλα παρά τη μεγάλη απήχηση που είχε η εκστρατεία, στο πλαίσιο της οποίας διατέθηκαν δωρεάν στους καταναλωτές 300.000 σετ στήριξης επίπλων. «Είναι σαφές ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν έπιπλα χωρίς στήριξη στο σπίτι τους. Θεωρούμε ότι το σωστό ήταν να λάβουμε αυτά τα πρόσθετα μέτρα», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η επίσημη ανακοίνωση του ομίλου αναμένεται σήμερα, Τρίτη, κατά την οποία θα προσδιοριστούν και οι ακριβείς όροι της ανάκλησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider