Ανοίγουν από το Σάββατο εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής - Όλα τα μέτρα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν από το Σάββατο εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής - Όλα τα μέτρα
Mε τις μεθόδους click aaway και click inside και sms στο 13032.

Ανεβάζουν ρολά από αύριο, Σάββατο, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά καθώς και τα κέντρα αισθητικής που παρέμεναν έως τώρα κλειστά με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να ανάβει αυτή φορά το πράσινο φως στις σχετικές προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.

Παράλληλα οι ειδικοί αποφάσισαν επίσης από αύριο Σάββατο να λειτουργήσουν με click inside και τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, όπου λειτουργούσαν μόνο με click away.

Τα εμπορικά κέντρα θα λειτουργούν με ραντεβού και τις μεθόδους click away και click inside όπως και το υπόλοιπο λιανεμπόριο, αποστολή sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό 3 ωρών. O μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός των καταστημάτων είναι ένας πελάτης για κάθε 25 τ.μ. με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών: ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός των εμπορικών κέντρων θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ακόμη και για take away ή deliver.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. τις καθημερινές, με εξαίρεση την Μ. Παρασκευή από 1:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ και το Μ. Σάββατο 7:00 π.μ έως 6:00 μ.μ.

Όσον αφορά στα κέντρα αισθητικής θα λειτουργούν επίσης μόνο κατόπιν ραντεβού. Υποχρεωτική είναι η πραγματοποίηση self test δύο 2 φορές την εβδομάδα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος).
Η απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας είναι 2 μέτρα, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη της λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider