Έλον Μασκ: Η Tesla σταματά να δέχεται bitcoin λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Η Tesla σταματά να δέχεται bitcoin λόγω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος
«Ανησυχούμε για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για το mining των bitcoin και τις συναλλαγές».

H Tesla αποφάσισε πως αναστέλλει τη χρήση του bitcoin ως μέσο πληρωμής για τα αυτοκίνητα της, εξαιτίας των επιπτώσεων που έχουν τα κρυπτονομίσματα στο περιβάλλον, ανακοίνωσε ο Έλον Μάσκ, και η τιμή των μετοχών της Tesla αλλά και του bitcoin αμέσως μετά ξεκίνησαν την πτώση.

«Η Tesla σταμάτησε τις πωλήσεις οχημάτων με bitcoin», έγραψε στο Twitter. «Ανησυχούμε για την αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για το mining των bitcoin και τις συναλλαγές, κυρίως με άνθρακα, που έχει τις χειρότερες εκπομπές από κάθε καύσιμο».

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα, και πιστεύουμε πως είναι πολλά υποσχόμενα για το μέλλον, αλλά δεν μπορεί να έρθει με τόσο μεγάλο κόστος για το περιβάλλον¨, συνέχισε.

Ο Μασκ δήλωσε πως η Tesla δεν πρόκειται να πουλήσει κανένα από τα bitcoin που έχει στην κατοχή της, και πως θα τα χρησιμοποιήσει ξανά «μόλις το mining κάνει την μετάβαση προς την βιώσιμη ενέργεια». Στο μεταξύ, δήλωσε πως η Tesla θα εξετάσει άλλα κρυπτονομίσματα που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Η τιμή της μετοχής της Tesla και το bitcoin χάνουν περί το 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider