Έτος-ρεκόρ για την Microsoft: Τα κέρδη της ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 60 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτος-ρεκόρ για την Microsoft: Τα κέρδη της ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 60 δισ. δολάρια
Πτώση 3% σημειώνει η μετοχή της Microsoft στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτωψν δ' τριμήνου χρήσης.

Ακόμη μία χρήση-ρεκόρ ολοκλήρωσε η Microsoft με κέρδη που ξεπέρασαν τα 60 δισ. δολάρια και έσοδα 165 δισ. δολαρίων, δείχνοντας για ποιο λόγο είναι μία από τις 2 επιχειρήσεις στις ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου που έχουν πετύχει κεφαλαιοποίηση 2 τρισ. δολαρίων.

Για το δ' τρίμηνο χρήσης, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 16,46 δισ. δολαρίων ή 2,17 δολ. ανά μετοχή αντί 1,92 δολ. ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές και 1,46 δολ. ανά μετοχή του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Η κατασκευάστρια των Windows και άλλων προϊόντων λογισμικού αποκόμισε έσοδα 46,15 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο, ποσό αυξημένο κατά 21% σε σχέση με πέρυσι και υψηλότερο από τα 44,22 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Για το σύνολο της χρήσης, η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 61,27 δισ. δολαρίων και πωλήσεις 168,09 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας με άνεση τα ρεκόρ της προηγούμενης χρήσης. Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες ήδη από την αρχή του έτους, καθώς η προσφορά υπηρεσιών cloud computing και λογισμικού συνάντησε την αυξημένη ζήτηση που διαμόρφωσε η τηλεργασία εξαιτίας του κορονοϊού.

Όλες οι μονάδες της Microsoft απέδωσαν καλύτερα του αναμενόμενου τους τρεις τελευταίους μήνες της χρήσης, οι οποίοι περιλάμβαναν το νέο Xbox και μια νέα έκδοση Windows. O μεγαλύτερος τομέας ήταν το «Έξυπνο Cloud» που περιλαμβάνει την υπηρεσία cloud Azure. Τα έσοδα από το LinkedIn αυξήθηκαν 46%.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως η Wall Street ίσως ανέμενε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αφού η μετοχή αντιδρά με πτώση 2,6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider